lszk Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Mam system na x86_64 i chcialbym zbudowac paczke ze zrodel dla i386. Nie chce kumplowi podsylac src.rpm do przebudowy Jak najprosciej mozna takowa zbudowac z dowolnych zrodel? Gdzie to mozna ustawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Nie mam 64-bitowej maszynki, więc to co napiszę będzie nieprzetestowane: rpmbuild -bb --target i386 plik.spec Jeśli nie zadziała jak należy to spróbuj przed poleceniem dopisać jeszcze setarch i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Chyba jest poprawne to polecenie, bo cos sie buduje. Tyle tylko, ze wyskakuje checking for X... no, a nie mam w repach paczki libX11-devel dla i386 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 to cie czeka troche sciagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 nie mam w repach paczki libX11-devel dla i386 :/ Ściągnięcie z wersji i386 powinno rozwiązać problem. Zawsze też możesz użyć mock do budowy pakietów: http://fedoraproject.org/wiki/Projects/Mock http://fedoraproject.org/wiki/Extras/MockTricks Wszystkie paczki i386 z Core i Extras są właśnie w ten sposób budowane na x86_64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 O dzięki, zapomniałem o tym mocku. Dobrze się składa, bo akurat ostatnio ecik__ pisał o nim ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi