jacobs Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 czesc skompilowalem najnowsze jadro, i zatrzymalem sie na etapie probnego odpalenia jadra... Musialem uzyc "make bzImage" wiec jadro lezy skompresowane (chyba sie nie myle?) . Ale nie mam katalogu bzImage ,jest tylko "compressed" - nie wiem co skopiowac do /boot dzieki za pomoc! Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 czesc skompilowalem najnowsze jadro, i zatrzymalem sie na etapie probnego odpalenia jadra... Musialem uzyc "make bzImage" wiec jadro lezy skompresowane (chyba sie nie myle?) . Ale nie mam katalogu bzImage ,jest tylko "compressed" - nie wiem co skopiowac do /boot dzieki za pomoc! Jacek Wpisz w konsoli <to jest przyklad> musisz wpisac swoja lokalizacje: cp /usr/src/linux/arch/i386/boot/bzImage /boot/vmlinux-numer twojego jaderka i to samo z system map cp /usr/src/linux/System.map /boot/System.map-numer twojego jaderka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hagakure Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 I pamiętaj, że musisz jeszcze miec initrd-nrwersji.img jeśli wkompilowałeś obsługę sowjego sytemu plików jako moduł. man mkinitrd (albo mkinitrd --help , na końcu jest przykład) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacobs Napisano Sierpień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 juz przekopiowalem, wlasnie z " initrd " mam problem, wpisuje mu /boot/initrd-2.6.7.img 2.6.7 , tak jest w przykladzie Pewnie robie cos nie tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hagakure Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 A czym się objawia problem ?? Bo ciężko wywróżyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacobs Napisano Sierpień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 A czym się objawia problem ?? Bo ciężko wywróżyć [root@salival root]# mkinitrd /boot/initrd-2.6.7.img usage: mkinitrd [--version] [-v] [-f] [--preload <module>] [--omit-scsi-modules] [--omit-raid-modules] [--omit-lvm-modules] [--with=<module>] [--image-version] [--fstab=<fstab>] [--nocompress] [--builtin=<module>] [--nopivot] <initrd-image> <kernel-version> (ex: mkinitrd /boot/initrd-2.2.5-15.img 2.2.5-15) [root@salival root]# nie wiem jak stworzyc ten plik po prostu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Sierpień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2004 (ex: mkinitrd /boot/initrd-2.2.5-15.img 2.2.5-15) W przykładzie w ostatniej linicje masz wszystko wyłożone - jako ostatni parametr musisz podać wersję jądra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi