ArkadiuszB Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Witam Robił może ktoś z Was konfiguracje Exim'a z MySQL'em ? Posiłkowałem się tym opisem jednak nie wiem dlaczego ale nie działa, żadenego maila nawet lokalnie nie można dostarczyć --edit -- Problem był w nazwie bazy danych Jednak teraz nowy problem się pojawił bo nadal nie mogę nic wysłać, może fragment z logów: -29 13:12:27 no IP address found for host ip-xx-xxx-xx-xx.netia.com.pl (during SMTP connection from [xx.xxx.xx.xxx]) 2006-08-29 13:12:27 lowest numbered MX record points to local host: domena.pl (while verifying <[email protected]> from host (ar) [xx.xxx.xx.xxx]) 2006-08-29 13:12:27 H=(ar) [xx.xxx.xx.xxx] sender verify defer for <[email protected]>: lowest numbered MX record points to local host 2006-08-29 13:12:27 H=(ar) [xx.xxx.xx.xxx] F=<[email protected]> temporarily rejected RCPT <[email protected]>: Could not complete sender verify 2006-08-29 13:12:27 H=(ar) [xx.xxx.xx.xxx] sender verify defer for <[email protected]>: lowest numbered MX record points to local host 2006-08-29 13:12:27 H=(ar) [xx.xxx.xx.xxx] F=<[email protected]> temporarily rejected RCPT <[email protected]>: Could not complete sender verify Jak mogę rozwiązać ten problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArkadiuszB Napisano Sierpień 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Witam Z powyższym problemem sobie poradziłem. Próbowałem wysyłać maila z adresu z aliasem, a takiego nie miałem ustawione Teraz pojawił się kolejny problem. Jeżeli wysyłam maila to otrzymuję odpowiedz zwrotną UNDELIVERABLE MAIL Your message to the following recipients cannot be delivered: <[email protected]>: <<< configuration error: mail loops back to myself (MX problem). Rozumię, że coś nie tak z MX'ami mam ustawione w bindzie tak ? Tylko co tu należało by poprawić bo nie mam zielonego pojęcia Plik strefy mam następujący $TTL 3600 $ORIGIN domena.pl. @ IN SOA ns1.domena.pl. admin.domena.pl. ( 2002070201 10800 3600 604800 86400 ) @ IN NS ns1.domena.pl. @ IN NS ns2.domena.pl. @ IN MX 10 mail.domena.pl. @ IN A xx.xxx.xxx.xx1 www IN A xx.xxx.xxx.xx1 myadmin IN A xx.xxx.xxx.xx1 ns1 IN A xx.xxx.xxx.xx1 ns2 IN A xx.xxx.xxx.xx2 mail IN A xx.xxx.xxx.xx1 Może całkowice w czymś innym siedzi problem ? Prosiłbym o pomoc bo już siedzę 5 dni nad tą pocztą i nie mogę sobie z nią poradzić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 nie lubie tych skroconych sygnatur, ciezko sie je czyta. sprobuj wyrzucic wpis: @ IN A xx.xxx.xxx.xx1 no i napisz czy nie mozesz wyslac maila do ze swojej sieci do swojej sieci, z internetu do swojej sieci, od siebie do internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArkadiuszB Napisano Wrzesień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 Witam Usunięcie wpisu w pliku strefy nic nie pomogło. Jeżeli chodzi o maile to wygląda to w ten sposób, że z zewnątrz mogę sprawdzić poczte (do tego używam couriera-pop3d + mysql). Z internetu mogę wysyłać maila do innych bez problemu, ale jeżeli ktoś z zewnątrz chce do mnie wysłać to dostaje odpowiedz This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: [email protected] SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<[email protected]>: host mail.domena.pl [xx.xxx.xxx.xx1]: 550 Unrouteable address Wygląda na to, że mam coś źle w konfiguracji Exima jednak nie wiem co ? Jeżeli w czymś to by pomogło to mogę wkleić config exima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 nie znam exima - wole postfix'a, ale sprawdzmy czy na pewno nazwa hosta jest rozwijana poprawnie. sprobuj pingnac mail.domena.pl z jakiego zdalnego hosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Adamczewski Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 UNDELIVERABLE MAIL Your message to the following recipients cannot be delivered: <[email protected]>: <<< configuration error: mail loops back to myself (MX problem). zainstalowalem exima + mysql + clamav i smiga bez zarzutu, problem mam teraz z kolei z autoryzacja, natomiast co do twojego problemu to jest tak: w ustawieniach musisz sprawdzic kolejnosc wpisow segregacji maili do skrzynek bo wedlug mnie to mail trafia z segregacji do segregacji spowrotem i sie zapetla... jak chcesz to wysle ci moje konfigi... napisz jakby co, [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi