kalista1981 Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Jestem młodym pingwinem po wpisaniu make powinno chyba coś skompilować a wyskakuje coś takiego [root@localhost linuxtv-dvb-apps-1.1.0]# make cat: CVS/Root: No such file or directory make -C util make[1]: Entering directory `/home/Pyta/Desktop/linuxtv-dvb-apps-1.1.0/util' make -C lib make[2]: Entering directory `/home/Pyta/Desktop/linuxtv-dvb-apps-1.1.0/util/lib' gcc -MD -g -Wall -O2 -I../../include -I. -c lnb.c -o lnb.o make[2]: gcc: Command not found make[2]: *** [lnb.o] Error 127 make[2]: Leaving directory `/home/Pyta/Desktop/linuxtv-dvb-apps-1.1.0/util/lib' make[1]: *** [Makefile] Error 2 make[1]: Leaving directory `/home/Pyta/Desktop/linuxtv-dvb-apps-1.1.0/util' make: *** [all] Error 2 może ktoś wie co to jest CVS ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Zainstaluj kompilator. Zresztą ciekawe że błąd zauważyłeś dopiero na make, a nie ./configure Do tego ./configure i make się nie robi na roocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalista1981 Napisano Wrzesień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2006 Zainstaluj kompilator. Zresztą ciekawe że błąd zauważyłeś dopiero na make, a nie ./configure Do tego ./configure i make się nie robi na roocie. Niby wszystko jasne tylko jak mam zainstalować ten kompilator i gdzie go mam szukać? Gwoli wyjaśnienia zawsze korzystałem z kochanych rpmków, przez całe moje marne życie nic nie skompilowałem. Widze że początek końca ciemności egipskich w tym temacie już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Wrzesień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2006 yum install gcc\* Po zainstalowaniu tych kilku paczek powinno się skompilować (o ile nie wystąpią inne błędy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi