bisz Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 kompiluje sobie cos, bo nie ma rpm-a w tej wersji no i o ile mysle sprostalem zaleznosciom to na czms takim konczy sie configure, checking for dgettext in libc... yes checking for bind_textdomain_codeset... yes checking for msgfmt... /usr/bin/msgfmt checking for dcgettext... yes checking for gmsgfmt... /usr/bin/msgfmt checking for xgettext... /usr/bin/xgettext checking for catalogs to be installed... ca cs de el en_CA en_GB es eu fr ga hr hu nb ne nl pa pl pt pt_BR ro ru rw sk sl sq sr sr@Latn sv uk vi zh_CN zh_TW checking if glib >= 2.0.0 exists... yes checking if gmodule >= 2.0.0 exists... yes checking if gtk+ >= 2.6.0 exists... configure: error: no i (_niewiem_ → nie wiem) ORT nawt czy to dobzre czy zle, bo jakotakiego erroru nie ma ale sie koncz, dodam ze , wczesniej burzyl sie o za stary gtk+, choc repozytoria oferuja conajwyzej 1.2, producent daje az 2.8, kompilowalem go i wydaje mi sie zainstalowalem, i zmienilo sie to wlasnie w cos powyzszego, i na te sytuacje ciezko mi powiedziec jakie zaleznosci spelnilem a jakie nie. moze jakas pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 (edytowane) yum install gtk+2 gtk+2-devel /edit/ @exbros, zmęczony byłem, zobacz na godzinę Edytowane Wrzesień 30, 2006 przez siekiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Generalnie, jak chcesz coś skompilować, to potrzebujesz pakietów z końcówką -devel . Nie chodzi tu tylko o GTK, ale o wszystko. Takie błedy ./configure będzie zgłaszał cd. każdej z zainstalowanych bibliotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 yum install gtk+2 gtk+2-devel Powinno chyba byc yum install gtk2 gtk2-devel na updates leza w wersji 2.8.20 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi