DAREK WL. Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 Nurtuje mnie od dawna takie pytanie; Czy monitor a zwłaszcza tylu lcd powinno sie wyłaczyc ze stanu oczekiwania klawiszem na jego obudowie i dopiero wtedy wyłaczyc klawisz dopływu pradu na listwie zasilajacej , czy po wyłaczeniu kompa gdy monitor jest w pozycji 'stand by' wyłaczyc od razu zasilanie całego zestawu. Czekam na opinie innych w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 powiem ci ze mi to sledzik ja tam od czasow C466 mam monitor CRT w trybie stand-by Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 Ja zawsze wyłączałem przez listwę i jakoś nie zauważyłem żeby coś się psuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 ja zawsze wylaczam analogicznie jak rafalzaq, komp -> poweroff, i pstryk na listwie caly sprzet chodzi jak w zegarku... no prawie, hehe a troche z innej beczki: jak podlacza sie kompa, powiedzmy wklada sie wtyczke zasilania do komputera -> kabel z jednej strony jest wpiety do wlaczonej listwy zasilajacej, a druga koncówke wpychamy w kompa -> czasami przeskakuje iskra i slychac trzask... to wlasciwy sposób postepowania? czy moze nalezy najpierw wylaczyc listwe, polaczyc ja z kompem kablem zasilajacym i dopiero wlaczyc calosc przelacznikiem na listwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 czy może należy najpierw wyłączyć listwę, połączyć ją z kompem kablem zasilającym i dopiero włączyć calość przełącznikiem na listwie?Dokladnie tak bylo by full professional, ale jeszcze nie slyszalem, zeby takie male przepiecie na zasilaczu uszkodzilo wnetrznosci... BTW LCD - mozna go pstrykac jak sie komu podoba (choc to znow nie jest professional ) wyobraz sobie ze masz podpiete zasilanie LCD do kompa (kiedys w zasilaczach byla taka mozliwosc - dodatkowe wyjscie napiecia sieciowego...) i w momencie zrzutu PCta napiecie z tego wyjscia jest na zywca odlaczane... to nic innego jak symulacja wyrwania wtyczki z gniazdka Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 ja sie nie przejmuje monitor siedzi juz na uptime od 5 lat, jak zmienialem wnetrznosci w kompie to tez tylko wylaczalem listwe, nic sie nie dzialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Wrzesień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2006 wyobraz sobie ze masz podpiete zasilanie LCD do kompa (kiedys w zasilaczach byla taka mozliwosc - dodatkowe wyjscie napiecia sieciowego...) i w momencie zrzutu PCta napiecie z tego wyjscia jest na zywca odlaczane... to nic innego jak symulacja wyrwania wtyczki z gniazdka Pozdro Mój zasilacz dawał prąd do monitora jeśli tylko miał wtyczke wsadzoną. Wiec to chyba zalezy. Nawioasem mówiąc to fajne te zasilacze bo mi zawsze miejsca w listwie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi