fafig Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 no i kaplica, a chcialem wlaczyc akceleracje w sterownikach. posluchalem rady z jednego "madrego posta" zeby odinstalowac i zainstalowac selinuxa na nowo. no to ok yum remove selinux* , yum install selinux*. czekam restart i po komunikacie red had nash v xxx pisze ze nie moze sie dostac do dev/nvidia0-3. sprawdza partycje po czym albo zwiecha albo bombarduje ekran niezliczona iloscia komunikatow. zostawilem na noc myslalem ze bedzie sobie generowac reguly. mylilem sie, rano wlaczam monitor i dalej komunikaty skaczaa. wie ktos co to moze byc i jak to naprawic? probowalem korzystac z linux rescue ale dalej to juz nie wiem bo mi yum nie usuwa selinuxa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Drobna uwaga: Przejrzales liste pakietow ktore yum rozwinal jako zaleznosci i dodal do listy do usuniecia gdy kazales mu odinstalowac SELinux? Chcialem sie pozbyc SELinuksa, ale przy probie yum remove na liscie znalazlo sie 1/2 - 3/4 systemu i 90% wszystkich bibliotek, wiec obawiam sie, ze Ty przez ta reinstalacje narobiles sobie niezlego bigosu Ide o zaklad, ze te komunikaty przy starcie to nie odtwarzanie regul ani zadna inna aktywnosc SELinuxa, tylko missing polowa systemu... Tak to jest jak sie nie czyta komunikatow. Niestety. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 z zdziwisz sie bo usnelo tylko 4 pakiety selinux a nie polowe systemu... nie jestem taki glupi zeby na slepo enter wklepywac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 No to jestem mocno zdziwiony Ciekawe czemu mi rozwiazuje te zaleznosci tak szeroko?... (dodam, ze SELinux od instalacji jest wylaczony a mimo wszystko nie moge go usunac...) BTW - enter na slepo nie narobil by Ci klopotow, bo domyslna odpowiedz to [N]... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Ja tak czytam i nie mogę się nadziwić, ja nawet nie uważam się za zaawansowanego użytkownika linuksa a tym bardziej początkującego administratora tego systemu, ale mi nawet do głowy nie przyszło wyłączać selinux a tym bardziej reinstalować go. Fafig gdzie tobie takich rad udzielają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Ja tak czytam i nie mogę się nadziwić, ja nawet nie uważam się za zaawansowanego użytkownika linuksa a tym bardziej początkującego administratora tego systemu, ale mi nawet do głowy nie przyszło wyłączać selinux a tym bardziej reinstalować go. Fafig gdzie tobie takich rad udzielają? na tym forum poszukaj watek o akceleracji 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 O to chodzi? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...&hl=selinux Zobacz, jezeli mozesz odpalic fedore z rescue, jakie pliki jeszcze zostaly usuniete poza selinux-policy (logi z /var/log/yum.log ale to zapewne wiesz), gdyz piszesz o 4 paczkach a z postu wynika ze gosc odinstalowal tylko i wylacznie paczke selinux-policy (twoja wina ze uzyles selinux* zamiast selinux-policy, moze gdybys uzyl po prostu kopiuj/wklej nic by sie nie stalo). A tak przy okazji to bym nie ufal zbytnio czlonkom forum z jednym postem, po cos w koncu mamy te liczniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 dobra i tak instalowalem na nowo caly system....w sumie to juz 5 raz w ciagu 4 dni....1 ubuntu, update i system nie wstal, 2 ubuntu to samo, 3ci raz instalowalem wszystko domyslnie i zrobilem update pozniej, no a pozniej z niewiadomych przyczyn zuzycie pamieci zaczelo sie zwiekszac az sie nie dalo pracowac bo dysk mielil, na FC 5 tez to pare razy mialem ale nie wiem co to bylo...no i 4 fedora wiadomo selinux....teraz 5 instalacja fedora i jak narazie wszystko dobrze chodzi ale nie moge znalezc nigdzie o xorgconfig bo pisze ze nierozpoznane polecenie ..moze 3ba sdk do xorga doinstalowac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 /etc/X11/xorg.conf - musi byc, tylko zrób kopie przed "zabawa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 /etc/X11/xorg.conf - musi być, tylko zrób kopię przed "zabawą" to ze musi byc to ja wiem...chodzi mi o jakis kreator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 kreator Środowisko ---> Administracja ---> Ekran to jest domyślne jednak zbytnio tam nie "poszalejesz", niestety w fedorze nic takiego nie spotkałem. Ja gdy chciałem pozmieniać coś w xorg.conf to musiałem trochę czasu spędzić na czytaniu tego: http://www.die.net/doc/linux/man/man5/xorg.conf.5.html PS: tu masz jeszcze link co można pozmieniać w sekcji "device" jak się ciągnie na sterowniku "nv" czyli do nvidii, bo chyba taką kartę masz http://www.die.net/doc/linux/man/man4/nv.4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 kreator Środowisko ---> Administracja ---> Ekran to jest domyślne jednak zbytnio tam nie "poszalejesz", niestety w fedorze nic takiego nie spotkałem. Ja gdy chciałem pozmieniać coś w xorg.conf to musiałem trochę czasu spędzić na czytaniu tego: http://www.die.net/doc/linux/man/man5/xorg.conf.5.html PS: tu masz jeszcze link co można pozmieniać w sekcji "device" jak się ciągnie na sterowniku "nv" czyli do nvidii, bo chyba taką kartę masz http://www.die.net/doc/linux/man/man4/nv.4.html ok dalem rade juz dziala mi glx sobie na celesti zwiedzam nieznane zakamarki kosmosu:P (btw jeden z personal favourite programow ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi