dj_oko Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Witam Mam ostatnio duży problem z yum update. Wpisuje to polecenie i.... raz nie ma nic do update'a a raz jest całe stado. No dobra - yum clean all. Ale teraz jest jeszcze inny problem. Sam yum update. Aktualizator z radościa znajduje do usunięcia kernel, ale nie wgrywa nowego(2.6.17-1.2187_FC5 i686)! Zostawia aktualny 2.6.17-1.2174_FC5 i tyle! Hmmm niedobrze.... Jak to jest możłiwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2006 kilka dni temu byly problemy z pobraniem aktualizacji jadra i modulow jadra, rowniez mialem taki problem, w sumie przez zabieganie nawet nie wiedzialem ze wyszlo nowe jadro, do czasu kiedy zobaczylem post gajownika ze sciezka z modulami nowego jadra masz jeszcze te problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 Już nie Jakimś cudem yum najpierw nie infrmował o jądrze, a potem "nie przeznał się", ze usuwając stare - zainstluje nowe(nie było go na liście nowych pakietów). Dałem "y" i um ojemu zaskoczeniu następnego dnia w GRUBie miałem nowe jądro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 Jakimś cudem yum najpierw nie infrmował o jądrze, a potem "nie przeznał się", ze usuwając stare - zainstluje nowe(nie było go na liście nowych pakietów). Dałem "y" i um ojemu zaskoczeniu następnego dnia w GRUBie miałem nowe jądro Jeśli masz logi, może warto to dogłębnie przeanalizować... Może to być błąd pluginu yuma odpowiedzialnego za manipulację jądrami. A może przeoczyłeś sekcje replacing, patrząc tylko na updating? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 _Pat, czytanie logów to dla mnie męka. Nie powiem ci na pewno, ale sekcje, to były Update'ing i Removing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 Możesz wypróbować starych jak yum tricków na dobry update (hehe, to miało być śmieszne). yum update yum yum update \[a-e]\* A potem zmieniasz zakres literek, na np. f-j itd. Rozwiązanie jest o tyle dobre, że jak są jakieś problemy, to zostawiasz odpowiednie literki na koniec i w efekcie masz prawie kompletny update, poza tymi problematycznymi paczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi