dodomela Napisano Wrzesień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 Hej Chyba to miejsce jest OK ale gdyby czasem nie to proszę o przeniesienie albo usunięcie. Mój system to : FC5(2.6.17-1/2187) +KDE +GNOME +WindowMaker aktualizowany na bieżąco YUMexem. Dlaczego tyle? a po co Ci tyle? hehe po przesiadce w Win w końcu mam wybór i ja się zdecydowałem na WindowMakera i KDE a moja żonka na GNOMa ale nie o to nie o to WindowMaker jest zainstalowany z (_rpma_ → RPM-a) ORT przez yumexa. Wszystko pracowało OK, jednak ostatnio więcej spędzałem na KDE i nie jestem w stanie stwierdzić co spowodowało niestabilność WM WindowMaker w pewnym, bliżej nie określonym, różnym miejscu albo się wiesza, albo wylogowuje. Proszę o podpowiedź gdzie szukać błędu? Czy znajdę gdzieś jakiegoś loga? Za bardzo nie wiem od czego zacząć poszukiwania FC5 to x686 a WM to x386 tyle że chodziło ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 dmesg |tail cat /var/log/messages |tail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Wrzesień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 Już nie raz było na forum o problemach, które Yumeks powoduje. Radziłbym używać yum-a. Jest zdecydowanie szybszy od graficznej nakładki, mniej zasobożerny i w cale nie tak trudny w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodomela Napisano Wrzesień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 dmesg |tail cat /var/log/messages |tail dzięĸi okazało się że kochane nVidia_drivers nie chciały ładnie wyświetlać po małych zmanach w ... Ilości kolorów WMaker działa znowu szybko i stabilnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi