Skocz do zawartości

Król linuksów

Daniello

Rekomendowane odpowiedzi

nie no powiem szczerze: Gdy po raz piewrszy miałem (_linuxa_ → Linuksa) ORT to kupiém kilka gazetek KS: E, i nie powiem, pomogło mi to bardzo. Miałem wtedy mandreka 9.2 (wcześniej jescze był redhat 9) i ta gazetka pomogła mi w kilku sprawcach np. instalacja flsha albo co ważniejsze instalacja sterowników do nvidii. Dla początkujących użytkowników piszą oni bardzo sensownie i o rzeczach, które się zazwyczaj przydają. Porównanie disto to też nie jest głupi pomysł, przynajmniej człowiek wie, że po 1. jest alternatywa, po 2. wie że pośród tej alternatywy ma wybór szerszy niż jedno distro, po 3. jeżeli nie wie jakie distro wybrać, to prawdopodomnie ta gazetka mu pomoże. Wielu ludzi się zniechęca do linuksa bo go nie zna, a takie gazetki mu na to pozwalają. Mi też nie chciało by mi się szukać po necie stron na te,at (_linuxa_ → Linuksa) ORT, łazić po foram, żeby dowiedzieć się o (_linuxie_ → Linuksie) ORT i co to jest (na sam początek) wolałbym kupić gazetkę za te 9.90 zł i wiedzieć, że ta wiedza chodz w jakimś stopniu jest rzetelna, bo redaktorzy nie mją na celu oszukania czytelnika.

PS Razor ma rację i się z nim zgadzam :-) Ladna rozpiska, oby więcej takich :-)

Pozdrawiam