orrik Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 Witam Na FC5 skompilowałem jądro 2.6.17.13 + IMQ+Layer7+iptables-1.3.5.+iproute2. Podczas kompilacji nie miałem żadnych błędów. Jednak po restarcie przy próbie wpisania komendy : # $iptables -t mangle -A POSTROUTING -o $if_eth0 -j IMQ --todev 0 Wywala mi błąd : iptables: Unknown error 4294967295 I teraz nie wiem czy jest to błąd którego powodem jest zbyt nowe jądro czy może samo iptables? Może z ktoś z was miał taki problem i rozwiązał go ? Może ktoś zna jakiś link do patcha który to naprawia ? Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 iptables: Unknown error 4294967295 Wpisałeś chociaż ten komunikat w google? Ilości możliwych rozwiazań jest pierdyliard (od niewkompilowania jakiejś opcji w jajko do błędów w patchach). Ten problem powinieneś raczej zgłosić osobie, która te patche napisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Wrzesień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 Wpisałeś chociaż ten komunikat w google? Ależ oczywiście. I rzy okazji przekompilowałem pare opcji w jądrze a takąze nałożyłem patcha którego znalazłem na Iptables, ale żaden ze znalezionych sposobów nie zaskutkował. Dalej mam to samo. Dlatego zwóciłem się a forum o pomoc.... Nie raz jest tak że google (jak sam widzisz ) nie daje konkretnej odpowiedzi ... Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi