dawidson Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 Witam, od nie dawna mam tak ze mimo ze mam ustawiona wartosc message_size_limit = 20971520 to i tak nie pozwala wyslac wiekszej niz 10 MB dzięki za podpowiedzi gdzie szukac. postfix skonfigurowany slasl_auth clamav amavis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 Na serwerach poczty się nie znam, ale chciałem zadać dwa pytania: 1° Testujesz to pomiędzy dwoma kontami na tym samym serwerze? (jeśli nie, to może inny serwer odrzuca wiadomość) 2° Jeśli tę wartość jeszcze zwiększysz, to mail przechodzi? Trzeba pamiętać, że maile są znacznie większe od załączników (sposób zamiany plików binarnych na ASCII), bo nie były one do tego stworzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 daj loga, zobaczymy aha, jak wysylasz zalacznik to transmitowany plik ma rozmiar o 30% wiekszy od rzeczywistego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Wrzesień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 gajownik testuje to na moim serwerze sa to lokalne konta uzytkownikow a nawet moje zalacznik jest w formie zip i zajmuje 15 MB maksymalna wiadomosc jest 20 MB w logach nic nie moge znalesc przy wysylaniu przez uzytkownika postep jest ok. 50 % i serwer od razu przysyla zwrotkę że wiadomosc jest za duza. Nie testowalem przy plikach np. exel doc jpg . Przy wartosciach 10 MB zip 8 MB zip bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Wrzesień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Rozwiązałem to przez zwiekszenie tego do 30 MB ale nadal nie wiem dlaczego tak jest. Oświeccie mnie jak możecie dlaczego mail jest wiekszy prawie o 5 MB tak wszystkie są maile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 czytaj uwaznie posty, juz zostalo napisane, ze przesylane pliki w zalaczniku, sa kodowane ze sporym narzutem... uosiu napisal, 30%... ale narzut wynosi az 40%... wiec sobie policz 15mb + 40%*15mb = 15mb + 6mb = 21mb //EDIT: hint -> do przesylania plików skonfiguruj ftp hehe, nie dawaj takiego max rozmiaru maila, bo to mija sie z celem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi