samba Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 Oto mój smb.cfg.Chodzi mi o to aby skasowany plik z zasobu skany można było sprawdzić kiedy został skasowany (a nie jego datę utworzenia) i żeby chmod pokazywał kto go usunął a nie właściciela pliku.Powiedzmy że ja jestem właścicielem pliku i zrobiłem go o 10:00.O 10:05 usunał go user X. Wchodząc w recycler chciałbym zobaczyć (przez chmod) że użytkownik X o tej godz skasował plik. Jaki wpis dodać do recycle?? [global] workgroup = geodezja server string = Samba Server #interfaces = 192.168.1.100 interfaces = 10.10.10.1 bind interfaces only = Yes encrypt passwords = Yes update encrypted = Yes client plaintext auth = Yes log level = 2 log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 5000 log file = /usr/local/samba/var/%m.log socket options = TCP_NODELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192 load printers = no logon script = %G.CMD # logon script = WOLOMIN.CMD # logon path = \\%N\profiles\%U # logon drive =H: logon path= logon home= domain logons = yes os level = 32 preferred master = yes domain master = yes dns proxy = No wins support = yes hosts allow = all unix password sync = no security = user password level = 0 null passwords = no dead time = 0 # debug level = 2 map to guest = never create mask = 0777 nt acl support = no [skany] recycle:touch = true recycle:keeptree = true recycle:versions = false full_audit:success = pwrite rename unlink rmdir filecopy full_audit:prefix = %u|%I vfs object = recycle full_audit full_audit:failure = all browseable = no invalid users = geo1,geo1$,geo21$,@geodeta,@ewidencja,@zud path = /mnt/backup2/skany write list = hubert,Jankowski,fujitsu,skanerhp deny hosts = korytarz1, korytarz2 force create mode = 0777 valid users = @geo,@rastry,@skanery,@inspektor Pytanie drugie:) Co może być przyczyną że w XP zamapowany zasób skany mimo iż jest prawidłowo zamapowany i da się w niego wejść to dlaczego w Mój Komputer pokazuje że dysk sieciowy odłączony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladakov Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Witam W udziale mam tak: vfs objects = full_audit full_audit:success = rename unlink rmdir full_audit:failure = none full_audit:prefix = %u|%I full_audit:priority = NOTICE full_audit:facility = LOCAL5 no i wpis w sysloga o local5 do jakiego pliku. Moze dzialac po restarcie samby dopiero. pzdr wladakov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi