neo_fox Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Czy to normalne że w FC5 jest uruchominych (czasami) jednocześnie kilka procesów apache? Czasami zauważyłem też że jeden z nich jest uruchomiony przez "root" Czy może ktoś mi się na serwer włamał ?? :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 normalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Wrzesień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Ok. Dzięki bo już miałem pietra. Niby serwer bardzo zabezpieczony, ssh i te sprawy, ale kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 przeciez ustwiasz to w httpd.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Wrzesień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 co ustawiam w httpd.conf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 co ustawiam w httpd.conf? no generalnie wszystko ale jestem pewien, ze nie music nic grzebac w konfigu, a co do liczby procesów, to poszukaj wpisów pod linijka: Server-Pool Size Regulation pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 a co do liczby procesów, to poszukaj wpisów pod linijka: Server-Pool Size Regulation A nie parametru po StartServers?? Wg mnie to on okresla liczbe childow (czyli procesow uruchamianych jako nie-root).... Proponuje poczytac o Multi-Processing Module, a w zasadzie najlepiej zaczac od pierwszego akapiyu pod How Apache Starts... Pozdro //===== edit ===== @broda - propozycja poczytania byla dla neo_foxa... ... kilka akapitow i watpliwosci co do zwielokrotnionych procesow apacza rozwiane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 exbros wpisy pod linijka -> czyli ponizej dokladnie chodzilo mi o fragment kodu: ## ## Server-Pool Size Regulation (MPM specific) ## # prefork MPM # StartServers: number of server processes to start # MinSpareServers: minimum number of server processes which are kept spare # MaxSpareServers: maximum number of server processes which are kept spare # ServerLimit: maximum value for MaxClients for the lifetime of the server # MaxClients: maximum number of server processes allowed to start # MaxRequestsPerChild: maximum number of requests a server process serves <IfModule prefork.c> StartServers 8 MinSpareServers 5 MaxSpareServers 20 ServerLimit 256 MaxClients 256 MaxRequestsPerChild 4000 </IfModule> # worker MPM # StartServers: initial number of server processes to start # MaxClients: maximum number of simultaneous client connections # MinSpareThreads: minimum number of worker threads which are kept spare # MaxSpareThreads: maximum number of worker threads which are kept spare # ThreadsPerChild: constant number of worker threads in each server process # MaxRequestsPerChild: maximum number of requests a server process serves <IfModule worker.c> StartServers 2 MaxClients 150 MinSpareThreads 25 MaxSpareThreads 75 ThreadsPerChild 25 MaxRequestsPerChild 0 </IfModule> //edit: exbros hehe, spoko myslalem, ze to do mnie swoja droga dobre linki... tez przejrzalem, czytania nigdy za duzo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi