dodomela Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 hej prosze o wskazówke co dalej robic. Przy make otrzymuje komunikat: wmgtemp.c:588: warning: format ‘%s’ expects type ‘char *’, but argument 3 has type ‘int’ make: *** [wmgtemp.o] Blad 1 pomozecie? bo wydaje mi sie ze mi brakuje jakiejs paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 wmgtemp.c:588: warning: format ‘%s’ expects type ‘char *’, but argument 3 has type ‘int’ make: *** [wmgtemp.o] Błąd 1 To nie jest przyczyba błędu kompilacji (to tylko ostrzeżenie). Błąd będzie wyświetlony gdzieś wyzej. Wklej większy fragment tekstu. Poza tym co tam kompilujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 bo wydaje mi się że mi brakuje jakiejś paczkiNie brakuje Ci zadnej paczki tylko w zrodle jest blad w deklaracji zmiennej (jej typu). Poza tym co tam kompilujesz? (... i po co?!) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodomela Napisano Wrzesień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 To nie jest przyczyba błędu kompilacji (to tylko ostrzeżenie). Błąd będzie wyświetlony gdzieś wyzej. Wklej większy fragment tekstu. Poza tym co tam kompilujesz? gcc -Wall -g -c wmgtemp.c -o wmgtemp.o wmgtemp.c:11:29: error: sensors/sensors.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu wmgtemp.c:12:27: error: sensors/chips.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu wmgtemp.c:13:27: error: sensors/error.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu wmgtemp.c:84: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘*’ token wmgtemp.c: In function ‘main’: wmgtemp.c:124: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘*’ token wmgtemp.c:124: error: ‘feature’ undeclared (first use in this function) wmgtemp.c:124: error: (Each undeclared identifier is reported only once wmgtemp.c:124: error: for each function it appears in.) wmgtemp.c:142: error: ‘name’ undeclared (first use in this function) wmgtemp.c:142: warning: implicit declaration of function ‘sensors_get_detected_chips’ wmgtemp.c:143: error: ‘chip_found’ undeclared (first use in this function) wmgtemp.c:146: warning: implicit declaration of function ‘sensors_get_all_features’ wmgtemp.c:147: warning: implicit declaration of function ‘sensors_get_ignored’ wmgtemp.c:173: warning: implicit declaration of function ‘sensors_get_adapter_name’ wmgtemp.c:173: warning: format ‘%s’ expects type ‘char *’, but argument 3 has type ‘int’ wmgtemp.c:186: warning: pointer targets in passing argument 4 of ‘openXwindow’ differ in signedness wmgtemp.c: In function ‘update_sensor_data’: wmgtemp.c:373: warning: implicit declaration of function ‘sensors_get_feature’ wmgtemp.c:373: error: ‘name’ undeclared (first use in this function) wmgtemp.c: In function ‘init_sensors’: wmgtemp.c:585: warning: implicit declaration of function ‘sensors_init’ wmgtemp.c:588: warning: implicit declaration of function ‘sensors_strerror’ wmgtemp.c:588: warning: format ‘%s’ expects type ‘char *’, but argument 3 has type ‘int’ make[1]: *** [wmgtemp.o] Błąd 1 a kombinuję: takie coś na FC3 pamiętam że nie miałem takiego problemu z żadnymi "dock app" a teraz co trzeci muszę kombinować :/ i z większością tych które mnie interesują już sobie poradziłem ale stanołem/zapętliłemsię na tym :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 gcc -Wall -g -c wmgtemp.c -o wmgtemp.o wmgtemp.c:11:29: error: sensors/sensors.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu Chyba masz wyraźnie napisane czego brakuje, nie? Naucz się obsługiwać yuma → http://wiki.fedora.pl/Administracja/YumProvides yum install lm_sensors-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodomela Napisano Wrzesień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 Chyba masz wyraźnie napisane czego brakuje, nie? Naucz się obsługiwać yuma → http://wiki.fedora.pl/Administracja/YumProvides yum install lm_sensors-devel Dzięki. Nie wpadłbym na to, bo po wpisaniu 'sensors' wyświetla mi elegancko wszystko. Zaraz sobie doinstaluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2006 Nie wpadłbym na to, bo po wpisaniu 'sensors' wyświetla mi elegancko wszystko. http://wiki.fedora.pl/Administracja/RPM (akapit Nazwy pakietów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi