kamillys Napisano Październik 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2006 Chciałbym mieć kontrolę Linuksa(FC5) z poziomu Windowsa XP. Nie mam praw admina na Windowsie, ponieważ on jest w szkole. Słyszałem o VNC- więc spróbuje. Próby moge mieć w czwartek - tylko wtedy mam informatykę. Metoda próbowania jest mi kompletnie nie na rękę i chciałbym się spytać, czy ktoś coś takiego robił. Jak ktoś chce wiedzieć po co to robie, chce sobie pograć w SC w szkole. ==EDIT== nie miałem czasu, więc pisałem na szybko. Sesja X wymagana a przynajmniej TWM. zmienie sobie rozdzielczość i kolory dla zmniejszenia laga. Patrzyłem coś o "gnome-Vino". Chyba współpracuje z VNC. Zrobie później HOWTO jak mi się powiedzie. Komputer w szkole raczej jest na natem. Typowa sieć z winshitem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2006 man ssh http://165.17.100.89/~krzys/putty.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi