dlugasx Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Witam, mam takie male pytanko... nie wie ktos przypadkiem dlaczego nie moge uruchomic Add/Remove software ? Klikam w to... lize przez chwile po dysku... pasek idzie i przy koncu staje zupelnie... co moze byc grane ? Dlugasx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 nie wie ktos przypadkiem dlaczego nie moge uruchomic Add/Remove software ? Która wersja? Połączenie z Internetem jest? Odpal z konsoli i sprawdź jakie wypisuje błędy? Dlaczego nie korzystasz z yuma? http://wiki.fedora.pl/Administracja/Yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Dlaczego nie korzystasz z yuma? Jest nowy musi przelamac strach przed konsola i sie przekonac do tego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Jest nowy musi przełamać strach przed konsolą i się przekonać do tego programu. he, he. ja akurat nie mam strachu przed konsola, a yum to moj pupilek pod Fedora w kazdym razie mam podobny problem, a nie lubie jak cos mi nie dziala. dolaczam bug report: Component: Software Manager Summary: TB9051978f repos.py:620:get:RepoError: failure: repodata/primary.xml.gz from kde: [Errno 256] No more mirrors to try. Traceback (most recent call last): File "/usr/sbin/pirut", line 363, in ? main() File "/usr/sbin/pirut", line 359, in main pm.run() File "/usr/sbin/pirut", line 286, in run self.doRefresh() File "/usr/sbin/pirut", line 297, in doRefresh self.reposSetup(pbar) File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pirut/__init__.py", line 151, in reposSetup self.doSackSetup() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/__init__.py", line 291, in doSackSetup self.repos.populateSack(which=repos) File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/repos.py", line 287, in populateSack xml = repo.getPrimaryXML() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/repos.py", line 797, in getPrimaryXML return self._retrieveMD('primary') File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/repos.py", line 784, in _retrieveMD cache=self.http_caching == 'all') File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/repos.py", line 620, in get raise Errors.RepoError, "failure: %s from %s: %s" % (relative, self.id, e) RepoError: failure: repodata/primary.xml.gz from kde: [Errno 256] No more mirrors to try. Local variables in innermost frame: e: [Errno 256] No more mirrors to try. start: None url: None text: None self: kde cache: True reget: None relative: repodata/primary.xml.gz headers: None checkfunc: (<bound method Repository._checkMD of <yum.repos.Repository instance at 0xb7a2dc8c>>, ('primary',), {}) copy_local: 1 end: None local: //var/cache/yum/kde/primary.xml.gz bede wdzieczny za pomoc! Daf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Component: Software Manager Która wersja piruta? rpm -q pirut Summary: TB9051978f repos.py:620:get:RepoError: failure: repodata/primary.xml.gz from kde: [Errno 256] No more mirrors to try. Co masz w pliku /etc/yum.repos.d/kde.repo? Jest pewnie źle skonfigurowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 rpm -q pirut Co masz w pliku /etc/yum.repos.d/kde.repo? Jest pewnie źle skonfigurowane. glupi blad. mam gnome, a mialem repo do kde zeby sciagnac k3b-extras-nonfree. wywalilem to repo i juz dziala. dzieki za podpowiedz. btw, a nie masz jakiejs rady co by z tym problemem zrobic...? forum.fedora.pl walcze z tym ciagle i nie moge sobie poradzic. Daf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugasx Napisano Październik 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 zadzialalo panowie... tak to jest jak sie z komerchy siada nagle na open source... w porownaniu z suse bardzo ladnie to wyglada... dzieka za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 glupi blad. mam gnome, a mialem repo do kde zeby sciagnac k3b-extras-nonfree. wywalilem to repo i juz dziala. 1° Masz niezaktualizowany system. Ten błąd został poprawiony w nowym pirucie → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=191013 2° Nie skonfigurowałeś yuma zgodnie z FAQ. Szukany pakiet jest repozytorium livna.org forum.fedora.pl Nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi