cudny90 Napisano Październik 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 Od 2 tygodni mam neostrade. Chcę zainstalować sobie neostradę. Ściągnąłem sterowniki eagle-usb, tak mi doradził kolega który neostrade już instalował dużo razy. Po ściągnięciu na Windowsie, przez dyskietke zgrałem je na linuksa (Fedora 5, 2.6.17-1.2174) rozpakowałem, a następnie polecenie make ... i tu sie zaczynają frytki oto wyniki: [root@localhost eagle-usb-2.3.3]# make make -C driver make[1]: Entering directory `/home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver' USE_CMVS=1 make -C /lib/modules/2.6.17-1.2174_FC5/build SUBDIRS=/home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver modules make[2]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.17-1.2174_FC5-i686' CC [M] /home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.o /home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.c:176: error: unknown field ‘owner’ specified in initializer /home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.c:176: warning: initialization from incompatible pointer type /home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.c:253: error: expected ‘)’ before string constant /home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.c:255: error: expected ‘)’ before string constant make[3]: *** [/home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver/eu_main.o] Błąd 1 make[2]: *** [_module_/home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver] Błąd 2 make[2]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.17-1.2174_FC5-i686' make[1]: *** [eagle-usb.ko] Błąd 2 make[1]: Leaving directory `/home/Coodny/eagle/eagle-usb-2.3.3/driver' make: *** [build] Błąd 2 [root@localhost eagle-usb-2.3.3]# Proszę o pomoc a jeśli chodzi o mój stopień zaawansowania, jest śreni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 eagle-usb na fedorze 5 nie działa. ueagle to rozwiązanie twych problemów z neo+. A tak poza tym: Chcę zainstalować sobie neostradę. Neostrada to nie program, jego się nie instaluje. Poprawnie brzmi: Chcę zainstalować sterowniki od Sagema 800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 http://156.17.100.89/~krzys/uosiu.tk/porad...-fst-800-i-fc5/ AMEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M&M Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Zaopatrywamy się w ueagle-data-1.1.tar.gz wget http://eagle-usb.org/ueagle-atm/non-free/u...data-1.1.tar.gz Zaopatrywamy się w kernel 2.6.16 Reboot Przechodzimy na roota su Przechodzimy do katalogu z eagle-usb Usuwamy je make uninstall i wyjmujemy i wkładamy kabel usb na nowo Jeżeli ueagle-atm sam się załaduje (jeżeli mamy automatyczne ładowanie modułów) to usuwamy go, bo chwilowo nie potrzebujemy rmmod ueagle-atm Robimy katalog dla firmware i CMV mkdir -p /lib/firmware Przechodzimy do niego cd /lib/firmware Rozpakowujemy i przenosimy dane tar xvzf (ścieżka)/ueagle-data-1.1.tar.gz mv ueagle-data-1.1 ueagle-atm Edytujemy plik z loginem i hasłem /etc/ppp/chap-secrets # Secrets for authentication using CHAP # client server secret IP addresses "uż[email protected]" * "hasło" * Robimy plik z opcjami dla ueagle-atm /etc/ppp/peers/ueagle-atm user "uż[email protected]" plugin pppoatm.so 0.35 #vci i vpi w systemie dziesiętnym a nie tak jak w eagle-usb heksadecymalnym, dla neostrady to 0.35 (0.23h w eagle-usb) noipdefault usepeerdns defaultroute persist noauth Ładujemy moduł ueagle-atm i pppoatm modprobe ueagle-atm modprobe pppoatm W tym momencie modem powinien się zsynchronizować, a efekt polecenia dmesg powinien wyglądać mniej więcej tak: dmesg | tail -n2 usb 1-1: [ueagle-atm] modem operational usb 1-1: [ueagle-atm] ATU-R firmware version : 44e2ea17 Połączenie uruchamiamy wydając polecenie: pppd call ueagle-atm Jeżeli mamy włączone automatyczne ładowanie modułów to edytujemy sekcję MODULES następująco: /etc/rc.conf # Modules to load at boot-up (in this order) # - prefix a module with a ! to disable it MODULES=(pppoatm) Lub jeśli mamy manualne ładowanie modułów: /etc/rc.conf # Modules to load at boot-up (in this order) # - prefix a module with a ! to disable it MODULES=(ueagle-atm pppoatm) Automatyczny start połączenia możemy uzyskać poprzez edycję pliku rc.local /etc/rc.local pppd call ueagle-atm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 M&M - bylem szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M&M Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Oj Cicho:D wazne ze sie staramy pomagac;d Zawsze lepiej dwie podpowiedzi niz jedna;d Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2006 ale po co duplikowac jak mamy identycznie to samo? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M&M Napisano Październik 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2006 Bo jak osoba przeczyta dwa razy to lepiej zrozumie;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi