MC' Napisano Październik 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2006 WItam, Mam takie pytanie jakim poleceniem można szybko przerwać programowo dostęp do internetu w linuksie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Październik 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2006 ja bym robił tak: ifconfig ethx down tylko ethx to twoje urządzenie sieciowe-czyli dostawca neta przy wifin to jest wlan down itd. ale to wykonujesz z konsoli i to wyłącza sieciówke więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2006 No tak ale jak dałem tą komendo to już po ifconfig eth0 up się interfejs nie podnosi ;( Dlaczego? Kiedyś ktoś podawał jakiś sposób z "services" ale nie pamiętam jaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2006 zapewne service network stop zobacz jeszcze applet "monitor sieci", ja z niego restartuję neostradę i to nawet z pod zwykłego usera, może i pod lan da się skonfigurować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi