blepfuj Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Mam jeszcze jeden problem. Otóż internet u mnie działa jak pewna czynnośc przerywana, ale więcej w tym przerw niż przyjemności. przy odbieraniu pakietów jest mniej więcej 0kb/s przez pewien czas po czym nagle 120kb/s .... i właśnei tak działa. Przeglądanie internetu przy tym to prawdziwa udręka. Karte sieciową niby widzi... jest zintegrowany realtek. To mi chyba wpływa na yumexa bo często wyskakują błędy : Cannot find a valid baseurl for repo: core Cannot find a valid baseurl for repo: updates Cannot find a valid baseurl for repo: core Błagam pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2006 Otóż internet u mnie działa jak pewna czynnośc przerywana, ale więcej w tym przerw niż przyjemności Co opkazuje ifconfig? Są tam informacje o jakiś błędach lub odrzucanych ramkach? Najpierw sprawdź czy to problem z Internetem czy z połączeniem do routera. Zapuść arpinga na bramę i sprawdzaj czasy. Potem to samo z pingiem. Trzeba sprawdzić w której warstwie następują kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi