lmatys Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 Witam. Chcialbym w koncu moc ogladac otoczenie sieciowe jak to mozna sobie robic w systemach z serii windows...czy jest jakis sposob by to robic klikajac poprostu na jakas ikonke w stylu otoczenie sieciowe i ogladac sobie zasoby innych komputerow w sieci? Probowalem sie bawic usluga LIS'a...ale cos to kiepsko dziala :/. Nie chodzi mi o cos w stylu smb://nazwa kompa lub IP, tylko przegladanie sieci. Za podpowiedzi dziekuje z gory. P.S-czy sama daje mozliwosc przegladania otoczenia sieciowego danej grupy roboczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Witam Najpierw trzeba skonfigurować sambe ale to pewnie wiesz. W przypadku KDE wystarczy włączyć konquerora, dalej system --> zdalne miejsca --> zasoby samby. U mnie widać tam wszelakie gruby, w grupach komputery a w komputerach udostępnione katalogi, które mogę przeglądać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi