Skocz do zawartości

Heh ! Fedora Core Test 3..

Lindie

Rekomendowane odpowiedzi

hejlol

walczac z compizem i aiglx sknocilem sobie lekko moja instalke fc5..

i po dniu z windowsem na pokladzie stwierdzilem: chrzanie, sciagam fc6 test3 (a wlasciwie final freeze chyba), zobaczym co jest.. :D

pomijajac walke z k3b, które chcialo nagrywac dvd z predkoscia 6x, gdy moja nagrywarka obsluguje max 4x(3plyty do smietnika.. :(..).. zainstalowalem po raz pierwszy: klopot: jakie dodac repo dla yuma?? rozwiazany, ale yum sie nie chce laczyc, co by nie zmienic w configu i repozytoriach, a add/remove software nie chce korzstac z plytki.. :(.. stwierdzilem: "do trzech razy sztuka!!" zainstalowalem raz jeszcze, dodajac wiecej rzeczy na starcie.. (a propos... nie moglem zostawic instalacji samej sobie, bo po jakims czasie bezczynnosci uzytkownika sie blokowala..)..

szukania mnóstwo na google, ale w koncu skumalem o co biega w repozytoriach yuma(i ich konfiguracji)-->odrobinka satysfakcji

-mp3 gra, jest kadu i bittorrent.. :D (BitTorrent is your friend);

dalej: mysle: poczekam do wtorku, czego potrzebuje- jest.. alem nie wytrzymal: zarzucim "desktop effects".. :D

..nie bylo latwo i szybko...................................

..ale po:

-zainstalowaniu zródel jadra

-beta sterów do nvidi

-chwili zmagan z konfiguracja xorg.conf (google.. :D)

compiz ruszyl!! argh!!

na poczatku mulil: mysle- nie dla mojego kompa(256MB ramu).. :) ale nie! to pum (software updater) zajmowal cenne mhz i mb!! po chwili smiga jak ta lala!!

co prawda nie widac krawedzi i panelu okna, ale z <alt> mozna je przesuwac.. :)

gnome-teminal nie wyswietla swojej zawartosci (ale jest xterm, który dziala!! :D)

..ale ten szescian zlozony z 4 pulpitów.. :).. "sa rzeczy, których kupic nie mozna.. "

ciekawym, ja to bedzie wygladalo w final release... zreszta chyba nie wyjdzie we wtorek.. (belkot pesymisty) :P

reasumujac:

-calosc naprawde ok. nawet mocne OK

-desktop w openGL to przyszlosc

-moze zdaze jeszcze wypróbowac kde w aixgl- komentarz bedzie na pewno

-mimo lekkich zmagan, jak na cos, za co mnie prokurator scigal nie bedzie (a kosztowalo mnie cene nosnika.. no trzech.. :D) - piatka dla twórców tego systemu..

-z optymizmem patrze na "stabilne repozytoria"- bedzie jeszcze latwiej..

pozdrawiam