Lindie Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 hejlol walczac z compizem i aiglx sknocilem sobie lekko moja instalke fc5.. i po dniu z windowsem na pokladzie stwierdzilem: chrzanie, sciagam fc6 test3 (a wlasciwie final freeze chyba), zobaczym co jest.. pomijajac walke z k3b, które chcialo nagrywac dvd z predkoscia 6x, gdy moja nagrywarka obsluguje max 4x(3plyty do smietnika.. ..).. zainstalowalem po raz pierwszy: klopot: jakie dodac repo dla yuma?? rozwiazany, ale yum sie nie chce laczyc, co by nie zmienic w configu i repozytoriach, a add/remove software nie chce korzstac z plytki.. .. stwierdzilem: "do trzech razy sztuka!!" zainstalowalem raz jeszcze, dodajac wiecej rzeczy na starcie.. (a propos... nie moglem zostawic instalacji samej sobie, bo po jakims czasie bezczynnosci uzytkownika sie blokowala..).. szukania mnóstwo na google, ale w koncu skumalem o co biega w repozytoriach yuma(i ich konfiguracji)-->odrobinka satysfakcji -mp3 gra, jest kadu i bittorrent.. (BitTorrent is your friend); dalej: mysle: poczekam do wtorku, czego potrzebuje- jest.. alem nie wytrzymal: zarzucim "desktop effects".. ..nie bylo latwo i szybko................................... ..ale po: -zainstalowaniu zródel jadra -beta sterów do nvidi -chwili zmagan z konfiguracja xorg.conf (google.. ) compiz ruszyl!! argh!! na poczatku mulil: mysle- nie dla mojego kompa(256MB ramu).. ale nie! to pum (software updater) zajmowal cenne mhz i mb!! po chwili smiga jak ta lala!! co prawda nie widac krawedzi i panelu okna, ale z <alt> mozna je przesuwac.. gnome-teminal nie wyswietla swojej zawartosci (ale jest xterm, który dziala!! ) ..ale ten szescian zlozony z 4 pulpitów.. .. "sa rzeczy, których kupic nie mozna.. " ciekawym, ja to bedzie wygladalo w final release... zreszta chyba nie wyjdzie we wtorek.. (belkot pesymisty) reasumujac: -calosc naprawde ok. nawet mocne OK -desktop w openGL to przyszlosc -moze zdaze jeszcze wypróbowac kde w aixgl- komentarz bedzie na pewno -mimo lekkich zmagan, jak na cos, za co mnie prokurator scigal nie bedzie (a kosztowalo mnie cene nosnika.. no trzech.. ) - piatka dla twórców tego systemu.. -z optymizmem patrze na "stabilne repozytoria"- bedzie jeszcze latwiej.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 ja tez uważam ze fc6 test3 jest dobra, yum ma potężnego kopa, jednak reszta systemu nie zaskakuje. domyślny theme (motyw dna) jednak jest brzydki... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindie Napisano Październik 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 ..no mnie, jako biologa i biochemika bardzo cieszy ten motyw.. ..przeskoczylem dzisiaj przepasc: 256->786 MB RAM; takiej stabilnosci dawno nie widzialem.. jak w zegarku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 ..dogoniles mnie ja kupilem 512 rambusy za 350 w tym styczniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Eeeech... A mi się nie opłaca wymieniac RAMu bo by to musiał być single sinded unbuffered SDRAM... Kupcie mi nowy komputer, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 motyw DNA to praktycznie nowa tapeta i tyle. Wie ktoś co z KDE? czy nadal stoi na bluecurve z RH9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 no, bluecurve dalej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Motyw zawsze mozna sobie zmienic Ale mogliby ta dekoracje okien zmienic. Win95 pod tym wzgledem lepiej wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindie Napisano Październik 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 oj nie mogę się zgodzić.. jak uruchomisz compiz, to wszystkie dotychczasowe systemy spod znaku mikro-softu wyglądają w porównaniu jak dowcip.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 /ot/ Ale vista nadchodzi... I tak sie chowa do nowego macos. Najlepiej maja posiadacze core2duo. Moga odpalac tigery, czy jak im tam... (nie doczytalem, moze inny jaguar..). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi