orglee Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Hej. Zainstalowałem na Fedora Core 5 multiurządzenie HP PSC 1315 All-In-One. Skaner działa drukarka działa. Jak mam teraz sprawić żeby można było drukować i skanować przez sieć ? Pozostałe komputery pracują ( niestety ) pod windows'em xp profesional. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Witam Do tego celu możesz (_urzyć_ → użyć) ORT pakietu samba, będziesz jeszcze mógł się wymieniać danymi, tzn. udostępniać je. Nie będę się tu rozpisywał na ten temat, bo już było sporo. Poszukaj na forum albo skorzystaj z google Pozdrawim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orglee Napisano Październik 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Witam Do tego celu możesz (_urzyć_ → użyć) ORT pakietu samba, będziesz jeszcze mógł się wymieniać danymi, tzn. udostępniać je. Nie będę się tu rozpisywał na ten temat, bo już było sporo. Poszukaj na forum albo skorzystaj z google Pozdrawim Hmm ale z tego co wyczytałem to Samba służy do wymiany plików i drukowanie w sieci, ale nie do skanowania. Jedyny moduł skanowania to vscan tylko że on jest Antywirusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Do udostępniania skanerów sluży chyba sane. Pozdrawiam EDIT TUTAJ jest opis jak konfigurować to ustrojstwo. Może ci się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi