vjanusz Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Mam postawiony serwer vsftpd na fedorze core 5 ,plik conf pozwala na logowanie tylko userom lokalnym. Niestety nie mogę zalogowac się na żadnego użytkownika lokalnego fedory dostaje coś takiego z klienya ftp: (hasła są na pewno dobre) Response: 220 (vsFTPd 2.0.4) Command: USER olo Response: 331 Please specify the password. Command: PASS ******** Response: 530 Login incorrect. Error: Unable to connect! masakra Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=53044 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vjanusz Napisano Październik 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=53044 Wielkie dzięki Ale okazało się że przyczyną był PAM. Już wszystko działa OK Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Ale okazało się że przyczyną był PAM. Możesz coś więcej napisac na ten temat? Komuś innemu pewnie się kiedyś przyda ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOT Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 Podpinam się pod temat !! !! Na jednym kompie mam systemik UBUNTU 6.10 i postawiony serwer PureFTPD a na drugim FC-3 ,niestety mam podobny problem z logowaniem . Serwer działa poprawnie - akceptuje usera , natomiast wywala hasło :?: :?: (nie przechodzi autoryzacji) Przypuszczam ,że problem tkwi w jakimś drobiazgu , PROSZĘ o PORADĘ Pozdrawiam serdecznie ROBERT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi