Hubcik Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 Witam, Chciałem postawić serwer FTP na moim Fedora Core 5. Kedy chciałem stworzyć usera który byłby przeznaczony na klienta ftp zoriętowałem się że nie ma polecenia "useradd". Jak mogę doistalować polecenie? Proszę o pomoc jestem początkującym użytkownikiem linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 su - Ta kreska jest ważna. Wystarczyło poszukać na forum, temat o tym jest gdzieś przyklejony.. o tu: http://forum.fedora.pl/Brakujce-komendy-t5502.html Szukanie nie boli. Na przyszłość pamiętaj żeby dokładnie przeszukać forum i używaj na co dzień googla:] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 To nie chodzi o to, ze su -. Dzyzys jak ja nie lubie wpajania glupot mlodym uzytkownikom... Chodzi o to, ze polecenie su - sluzy do logowania sie na konto SuperUzytkownika (root). Proponuje przejrzec podstawowe polecenia takie jak whereis i locate. Moznabylo tez ze zwyklego usera wywolac to polecenie. Proponuje skonfigurowac sobie sudo (man sudo). Zamkniete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi