orglee Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Witam. Zainstałowałem sambe ( wydaje mi się że dobrze ). Dodałem do etc/xinetd.d plik swat z zawartością; # default: off # description: SWAT is the Samba Web Admin Tool. Use swat \ # to configure your Samba server. To use SWAT, \ # connect to port 901 with your favorite web browser. service swat { port = 901 socket_type = stream wait = no only_from = localhost user = root server = sciezka do pliku wykonywalnego swat'a log_on_failure += USERID disable = no } Co mam teraz zrobić, bo jak daje service swat start to nie rozpooznaje nazwy serwisu. edit> kiedy odpalam swata ręcznie - ./swat - to zaczyna mi pobierac znaki nie wiem czy dobrze to zdefiniowalem ale chodzi o to ze znika mi znak zachęty i moge wprowadzac znaki: Czy tak powinno być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Zainstalowalem sambe ( wydaje mi sie ze dobrze ). Jak? Dodalem do etc/xinetd.d plik swat z zawartoscia; Nic nie miales dodawac. Ten plik juz istnieje. Najwidoczniej zle zainstalowales sambe. server = sciezka do pliku wykonywalnego swat'a Cos mi sie wydaje, ze bezsensownie przepisujesz komendy z jakiegos HOWTO i nie zastanawiasz sie w ogóle co robisz... bo jak daje service swat start to nie rozpooznaje nazwy serwisu. kiedy odpalam swata recznie - ./swat - to zaczyna mi pobierac znaki Chyba w ogóle nie czytales man swat. hint: przegladarka /edit/ Tfu, nawet nie przeczytales zawartosci pliku, którego wlasnie stworzyles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladakov Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Dodaj pakiet Samba-swat zmien na disable = no i restartnij xinetd pzdr wladakov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi