zagmar Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Witam wszystkich. Mam takie pytanko wynikające bardziej z niewiedzy jak z lenistwa Mam sewerek na Fedorce5 na serwerze odpalona jest samba, która udostępnia zasoby klientom pod DOSEM. Problem jest tego typu, że nie wiem jak to zabezpieczyć aby użytkownicy mieli prawo zapisu, wykonywania i odczytu plików zaś nie mieli prawa do kasowania. Czy można to jakoś zabezpieczyć? Problem może wydawać sie błachy, lecz fajnie było by aby ktoś nakierował mnie jak to zrobić lub gdzie o tym poczytać. Z góry dziękuje i POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimasr Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Witam wszystkich. Mam takie pytanko wynikające bardziej z niewiedzy jak z lenistwa Mam sewerek na Fedorce5 na serwerze odpalona jest samba, która udostępnia zasoby klientom pod DOSEM. Problem jest tego typu, że nie wiem jak to zabezpieczyć aby użytkownicy mieli prawo zapisu, wykonywania i odczytu plików zaś nie mieli prawa do kasowania. Czy można to jakoś zabezpieczyć? Problem może wydawać sie błachy, lecz fajnie było by aby ktoś nakierował mnie jak to zrobić lub gdzie o tym poczytać. Z góry dziękuje i POZDRAWIAM Mam taki sam problem i czekam na pomoc bardziej zaawansowanych kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi