Gość PhockouS Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Zresetowalem komputer i nagle ujrzalem nieprzecietna rozdzielczosc 800*600 najlepsze jest to , ze sie nie da jej zmienic w ustawieniach edytowalem Xorg ale tez nie odnioslo skutku tzn nie mam mozliwosci wybrania satysfakcjonujacej mnie rozdzielczosci :/ co zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 twoja zdolnosc do przedstawiania problemu w temcie mnie powalila... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 dziekuje :-) troche ochlonalem wiec powoli i duzymi literami - wszystko bylo oka . dzisiaj zresetowalem kompa i nagle zalogowalo sie w 800*600 . probowalem zmienic rozdzialke w konfiguracji pulpitu , ale tam nie mam 1024*768 ! odswiezanie ekranu rowniez za male - 75 :/ wiem wiem , musze edytowac xorg.conf . pytanie - jak to sie stalo , skoro wszystko bylo za***iscie ! i czy moze ktos pomoc ? :-) EDIT : jednak troche poczytac czasem warto :-) system znow dziala za***iscie <cfaniak> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 wklej swojego x.org w codebox!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 o hehe za szybko sie nacieszylem :-( wszystko bylo git , wiec postanowilem zresetowac kompa i tutaj zonk bo znowu jest ch*jnia ! :-/ czy nie da sie tego jakos zmienic na stale ? :-/ Moj X-org.conf w tej chwili jest taki , co nalezy w nim zmienic ? :/ # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection EDIT : moze w sekcji driver trzeba zmienic driver ? jaki jest standartowy ? mesa ? wklej ktos swoj xorg pozdro Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 A co masz w sekcji Monitor?? wklej cały xorg.conf Tylko w znacznikach codebox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 może wykasuj z modes 800x600 i 640x480 i zobacz co sie będzie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 problem (znowu) rozwiazany , zobaczymy ile wytrzyma ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi