007bartosz Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Witam, mam taki problem: w kompie mam 2 karty sieciowe i zainstalowany system Fedora Core 4 - jedna z karta laczy sie z netem, druga z innym komputerem. Nie chodzi mi nawet o wspóldzielenie Internetu, natomiast problem polega na tym, ze ta druga karta (drugie polaczenie z innym komputerem) jest aktywna przez jakies 30 sekund, a pózniej robi sie nieaktywna :| przez te 30 sekund mozna pingowac, wiec polaczenie jest ustawione ok. czy to jakas kwestia ustawien dodatkowych? jeszcze jedno, ze jak ustawiam aktywowanie polaczen przy starcie systemu, to i tak system tego nie robi i trzeba recznie aktywowac za kazdym razem (dla obu polaczen). help plizzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 A może zainstalujesz FC 6. Jak powiadają "wyjadacze" FC 4 to już prehistoria. Jeśli masz taką możliwość to proponuję to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
007bartosz Napisano Listopad 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 No właśnie o to chodzie, że nie za bardzo mogę mam już bazę Oracle zainstalowaną na FC4 (po tym jak próbowałem bezskutecznie na FC5) i trochę mnie mgr. ponagla, więc nie mogę poza tym lubię wiedzieć czemu nie da rady w ten sposób i jak można zrobić inaczej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi