rUstU Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 witam. jak w temacie. poszukuje artykulow o (_linuxie_ → Linuksie) ORT w ktorych mozna by doglebniej zrozumiec sam system. nie chodzi mi o te dla newbie jak to okreslacie typu - podstawowe komendy albo jak zainstalowac mplayera ;-) chodzilo by mi bardziej o opis np xorg'a albo cus podobnego. poprostu by moc sie bardziej zaglebic w administracje systemu. wiem ze sa many itp ale nie o to mi dokladnie chodzi. czy ma ktos z was namiary na takie fajne cus ;-) i tak szukam sam na necie ale tego jest mnostwo i ciezko trafic na jakis ciekawy dlatego sie pytam. moze ktos sie czyms podzieli ;-) aha fajnie by bylo jakby byly one w jezyku polskim ;-) tak wiem jestem wymagajacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Niektóre manuale Gentoo sa dobre. I sa tez przetlumaczone => www.gentoo.org/doc/pl/ Na przyklad: http://www.gentoo.org/doc/pl/xorg-config.xml (od punktu "konfiguracja x.org jest uniwersalny dla wszystkich (_linuks_ → Linux) ORTów*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 cześć sporo jest w sieci darmowych ebooków dotyczących linuksa ,przykładowo ja do tej pory znalazłem : ABC_Samby[pl][free].pdf APT-Howto[pl][free].pdf Aurox-Podrecznik_trenera[pl][free].pdf Bardzo_Szczegolowy_Przewodnik_po_Instalacji_Debiana_3.0[pl][free].pdf Bardzo_szczegolowy_przewodnik_po_aktualizacji_i_kompilacji_jadra_w_Debianie[pl][free].pdf Debian_GNU_Linux_FAQ[pl][free].pdf Debian_Reference[pl][free].pdf Dokumentacja_Fluxbox[pl][free].pdf Dokumentacja_do_programu_dselect_dla_Poczatkujacych[pl][free].pdf Efektywne_i_intuicyjne_serwisy_WWW[pl][free].pdf Gentoo-Handbook[pl][free].html Iptables[pl][free].pdf Jak_nie_zostac_spamerem[pl][free].pdf Kompilacja_jadra_systemu_operacyjnego_Linux[pl][free].pdf Ksztaltowanie_Ruchu_i_zaawansowany_Routing_HOWTO[pl][free].html Linux-Podrecznik_administratora_sieci[pl][free].pdf Linux_Mandrake_8-Tutorial[pl][free].tar.bz2 Mandrake_Linux_10.0_Official-Instalacja[pl][free].pdf Nie_za_krótkie_wprowadzenie_do_systemu_LATEX_2[pl][free].pdf OpenOffice_Math[pl][free].pdf PLD_Linux_Distribution-Podrecznik_uzytkownika,administratora_i_tworcy[pl][free].pdf Podrecznik_dla_nowych_opiekunow_pakietow_Debiana[pl][free].pdf Podstawy_Linuksa_Slackware[pl][free].pdf Poradnik_ustawien_BIOSu[pl][free].pdf Poznaj_Linuksa-czyli_jak_zacz±æ_przygodê_z_systemem[pl][free].pdf Przewodnik_po_TEX_Live[pl][free].pdf Samba[pl][free].pdf Sieci_komputerowe_-_pytania_i_odpowiedzi[pl][free].pdf Sieci_lokalne[pl][free].pdf Super_napisy_robione_w_GIMPie[pl][free].pdf The_Linux_Programmers_Guide[pl][free].pdf Tworzenie_dokumentów_PDF_przy_pomocy_LATEX-a[pl][free].pdf Vim-Podrecznik_uzytkownika[pl][free].pdf W_obronie_wolnosci[pl][free].zip Wine-Instrukcja_instalacji_i_konfiguracji[pl][free].pdf Wprowadzenie_do_systemu_Linux[pl][free].pdf wszystko_co_musisz_wiedziec_o_wyszukiwarkach[pl][free].pdf wiedza związana z linuksem jest ogromna ,a nie sprecyzowałeś zbyt czego szukasz i ciężko Ci podpowiedzieć,jeśli szukasz ogólnie wiedzy o fedorze to możesz zainsteresować się książkami z heliona ,niestety ich ceny sa troche wysokie ,wiadomości w nich zawarte siedzą też w google trzeba tylko odpowiednio szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 nie artykuły ale książki, dla tych co lepiej znają angielski: http://www.ebookshare.net/ o linuksie i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi