rura Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Laptop, funkcja typowo biurowa-domowa;mail;internet,kadu, no może jakby się udało skaner. JAKIE USŁUGI WYŁĄCZYĆ PRZY STARCIE SYStemu, żeby zbytnio nie był obciążony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 powitać ja już powoli dochodzę do ładu z moją fedorką , poradziłem sobie z podobnym jak Ty problemem dzięki radą jakie uzyskałem w tym poście(chodzi głównie o linki jakie otrzymałem od chłopaków ) : http://forum.fedora.pl/Dziwne-Uslugi-Podcz...emu-t12078.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 powitać ja już powoli dochodzę do ładu z moją fedorką , poradziłem sobie z podobnym jak Ty problemem dzięki radą jakie uzyskałem w tym poście(chodzi głównie o linki jakie otrzymałem od chłopaków ) : http://forum.fedora.pl/Dziwne-Uslugi-Podcz...emu-t12078.html pozdrawiam Oki, tego szukałem. Dzięki. PS. Na fc5 był program do zarządzania plikami rpm. Jak on się nazywa ? bo mi wyleciało z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 PS. Na fc5 był program do zarządzania plikami rpm. Jak on się nazywa ? bo mi wyleciało z głowyA nie rpm? Do zarzadzania plikami rpm mozesz tez uzyc yum i/lub yumex ... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Nie, chodzi o coś pod X'ami. Coś takiego jak przy instalacji, gdzie można zainstalować grupami np. Publikowanie, Internet, Programowanie, .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 No i nie sprawdziles nawet rozwiazan ktore Ci podsunalem... yumex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Yum Extender. Hmmm, trzeba się przyjrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 A wbudowany "Pirut" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 (edytowane) Pirut. i oto chodziło. Gdzie go znajdę w menu ? Aplikacje | Dodaj/usuń oprogramowanie Pochwaliłem no i proszę. Włączam przez terminal, raz się uruchomił, a teraz się zawiesza. E, aktualizator też nie chodzi. Chyba trzeba restartnać Sprawa wygląda poważnie. Coś tam wczoraj powyłączałem i dzisaj nie mam ikonki aktualizatora w górnym prawym rogu, nie poinformował mnie o nowych aktualizacjach no iten pirut. Okno sie włącza , ale dalej to zawiesza się. Aktualizator to samo. Ponowna instalacja ?? Edytowane Listopad 3, 2006 przez rura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 Ponowna instalacja ??Nie, ponowne wlaczenie... Wlacz z powrotem to co powylaczales, a potem wylaczaj uslugi pojedynczo i sprawdzaj jaki ma to wplyw na system. Oj, a nie nalezalo najpierw poczytac o tym?... bo teraz to Ci sie z systemu za przeproszeniem taki windows robi - format - reinstall - format - reinstall... Powodzenia BTW - moze Ci firewall blokuje dla tych programow dostep do sieci? Bez dostepu do sieci sie Pirut nie uruchomi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 oki, chyba znalazlem. System|administracja|poziom bezp i zapora sieciowa. Zaznaczylem http,https i smtp i aktualizacja pojawila sie. Z uslug wlazylem firstboot, ale to chyba chodzi o zapore. Jeszcze jeddno male pytanko, czy one sciagaja tylko z inetu czy mozna podlaczyc im jakos plyte instalacyjna ? Skubany, ciagnie z netu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 firstboot jest Ci calkowicie i zupelnie zbedny... Poczytaj o uslugach systemowych... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Jeszcze jeddno małe pytanko, czy one sciagają tylko z inetu czy można podłączyć im jakoś płyte instalacyjną ? Skubany, ciągnie z netu jakie masz łącze? ściąganie z netu to chyba nie problem? wersje na płytach są już stare... uwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi