Skocz do zawartości

Fc6 I Neostrada

rura

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie , czy ktos ma przepis ?

Szukalem na forum - nie ma, w Googlach : Wyniki 11 - 20 sposród okolo 67,600 w jezyku polski dla zapytanie fedora 6 + neostrada, po 5 stronie zrezygnowalem.

Opieralem sie kiedys na przepisach z forum , zeby zainstalowac na fc5, ale jeden nie dzialal a drugi trzeba bylo cos przestawiac zmieniac pliki cos tam jeszcze - slowem nie dla normalnego usera.

Dlatego prosze o odpowiedz forumowicza , który ma dzialajaca Neostrade na fedorze6. Modem Sagem.

Mam modem Thomson Speed Touch 330 postepowałem wedłud tej instrukcji i nie działa :(

Proszę o pomoc

Mam modem speed touch 330. Kilka dni temu zainstalowałem sobie FC6, neostradę zainstalowałem według przepisu na stronie: Akademia linuksa -neostrada. I działa. Wejdź na stronę Akademia Linuksa, Znajdź jak zinstalować neo, Tam jest przepis dla FC4 i FC5, ale na FC6 działa, sprawdziłem. Cześć

Mam modem speed touch 330. Kilka dni temu zainstalowałem sobie FC6, neostradę zainstalowałem według przepisu na stronie: Akademia linuksa -neostrada. I działa. Wejdź na stronę Akademia Linuksa, Znajdź jak zinstalować neo, Tam jest przepis dla FC4 i FC5, ale na FC6 działa, sprawdziłem. Cześć

Najprostszym z możliwych rozwiązań jeśli chodzi o modem Speedtouch 330 Thomsona jest gotowy skrypt który można pobrać

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=68502

Skrypt spyta się tylko o vpi/vci nazwę usera neostrady i hasło po ponownym restarcie neostrada ładuje się bez problemów. Gdy miałem FC4 skrypt ten (starszy) działał bez zarzutów ale na fc6 pojawia mi się w /var/log/messages dziwny błąd choć neostrada działa! Moja wersja skryptu jest z 27-jun-2006.

speedtch 1-2:1.0: speedtch_find_firmware: no stage 1 firmware found!

oraz

kernel: usbcore: deregistering driver speedtch
Nov 14 21:05:01 localhost kernel: CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
Nov 14 21:05:01 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
Nov 14 21:05:06 localhost modem_run[2773]: modem_run version 1.3.1 started by root uid 0 
Nov 14 21:05:11 localhost modem_run[2774]: Error reading interrupts 
Nov 14 21:05:11 localhost modem_run[2774]: [monitoring report] ADSL link stays stable (down) 
Nov 14 21:05:11 localhost modem_run[2774]: [monitoring report] ADSL link stays stable (down) 

I tak mi zapycha przez cały czas messages wpisem error reading interrupts przełączyłem modem do innego wtyku USB (ponieważ speedtouch musi działać z usb 1.1 a nie 2.0 ) myśałem że pomoże jednak dalej mam ten sam problem .

Czy ktoś z was miał może coś podobnego? Jeśli tak to jak to rozwiązaliście? Podajcie jakieś linki rozwiazania.

Pozdrawiam