black lupus Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Mam nietypowy problem. Postawiłem sambe na FC5 i podłaczyłem drukarkę Kyocera Mita 1020D po USB do samby i udostępniłem ja. Fajnie wszystko działał ale do czasu. Bez powodu pojawiło się zaznaczenie w drukarce pod WindowsXp "wstrzymywanie drukowania" i nie można tego odznaczyc a wszystrkie dokumenty sa wstrzymywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 na XP odpal cmd i wydal polecenia: net stop spooler net start spooler a jesli juz restartowales system to ewentualnie przeinstaluj drukarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black lupus Napisano Listopad 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2006 Dzieki za pomoc , ale przyczyna okazała sie leżec w CUPS po prostu wyłaczył drukarkę. Pojawił się natomias inny problem (może juz wczesniej był ale nie został zauważony), otóż drukarka po otrzymaniu jednego zadania drukowania długo (kilkqa minut) jest nieosiągalna. Objawia się tym,że gdy drukowanych jest kilka dokumentów jeden po drugim to pierwszy jest rzeczywiście drukowany natomiast nastepne giną. Trzeba odczekac kilka minut aby mozliwe było wydrukowanie kolejnego. Niestety to zamiast pomagac bardzo utrudnia pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi