Matju Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 Dawno mnie tu nie było bo z $M powodów musiałem siedzieć ponad pół roku na XP, teraz wracam do fedorki i po tygodniu użytkowania i dostosowywania desktopu mam już problem z aktualizacją. Mam problem z yum'em, Konfiguracja oczywiście z faq, aktualizowałem już po zainstalowaniu fc5, w tej chwili nie idzie mi yum update po sprawdzeniu dostaje: --> Running transaction check --> Processing Dependency: geronimo-specs = 1.0-0.M2.2jpp_7fc for package: geronimo-specs-compat --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: geronimo-specs = 1.0-0.M2.2jpp_7fc is needed by package geronimo-specs-compat nadmienie że mam to geronimo-specs i geronimo-specs-combat. Pytanie poboczne żeby nie zaśmiecać forum topikiem który już był ale nigdzie nie było jednoznacznej odpowiedzi: Czy naprawdę przy ati i kde nie da się jeszcze uzyskać płynnej przezroczystości. Pozdrawiam i czekam na pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 --> Running transaction check --> Processing Dependency: geronimo-specs = 1.0-0.M2.2jpp_7fc for package: geronimo-specs-compat --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: geronimo-specs = 1.0-0.M2.2jpp_7fc is needed by package geronimo-specs-compat nadmienie że mam to geronimo-specs i geronimo-specs-combat. To je odinstalujyum remove geronimo-specs geronimo-specs-compat zrob update yum update i zainstaluj yum install geronimo-specs geronimo-specs-compat Gdyby yum usunal cos wiecej przez zaleznosci przy usuwaniu tych pakietow to je tez doinstaluj. Lub - jeszcze prosciej - ale to rozwiazanie chwilowe yum update --exclude=geronimo-* Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Listopad 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Dzięki działa, niby banalne ale sam bym na to nie wpadł . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi