Dresio Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Witam Zainstalowałem sobie fedore 6 i wszystko ładnie było dopuki nie zainstalowałem kmod-nvidia. Po tej czynności, ktora przebiegła poprawnie mam sterownik lecz nie mogę zmieniać rozdzielczośc ekranu, która jakoś jest na sztywno. Doszedłem do /etc/X11/xorg.conf a tam: # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Problem w tym, ze nie wiem gdzie co zmienić bo mój xorg z FC5 wyglądał troszke inaczej. A nie znalazłem jeszcze na forum rowiązania. Prosiłbym o wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 sekcja screen (moja działająca ) : Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1152x864_75" EndSubSection ja dopisałem sobie Modes "1152x864_75" i taką mam rodzielczość kiedy włącza mi sie system , i wszystko ładnie wygląda , ustaw sobie taką jak Ci pasuje i oczywiscie nie musze chyba mówić , że 75 to odświeżanie oczywiście zależne od monitora , a wiec w konsoli : su - następnie gedit /etc/X11/xorg.conf i dodajesz linijkę Modes ""rodzielczość_odświeżanie"" w sekcji ""screen"" zapisujesz , restart x'ów i już cieszysz sie stałą ładną rozdzielczośćią pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dresio Napisano Listopad 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Dziękuje wszystko pięknie działa, dodałem jeszcze pare opcji i mam dosyć duży wybór rozdzielczości, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi