kacperix Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Witam! Mam zainstalowane dwa systemy. Windowsa i Fedorę 6. Czasami zdarza się coś takiego, że gdy chcę aby uruchomiła się Fedorka to wyskakuje mi taki błąd: Reading all physical volumes: This make take a while... No volume groups found Volume group "VolFroup00" not found Unable to access resume device (/dev/VolGroup00/LogVol01) mount: could not find filesystem '/dev/root' setuproot: moving /dev failed: No such file or directory setuproot: error mounting /proc: No such file or directory setuproot: error mounting /sys: No such file or directory switchroot: mount failed: No such file or directory Kerenl panic - not syncing: Attempted to kill init! Po zrestartowaniu kompa uruchamia się bezproblemu. Nie wyświetla takiego błedu tylko leci ino szum Dzieje się tak czasami gdy chcę uruchomić Fedorę po Windowsie, albo gdy włączam komputer na świeżo i od razu chcę Fedorę. Przeglądałem, dziesiątki tematów na forum ale nie mogłem znaleźć czegoś co by mogło rozwiązać problem. Po takim błedzie gdy uruchomi się już system linux, nie ładuje się automatycznie okno logowania, tylko jest w trybie tekstowym: Fedora Core release 6 (Zod) Kernel 2.6.18-1.2798.fc6 on an i686 localhost login: I żeby się zalogować muszę sam przełączyć to tryby graficznego poprzez Ctrl+Alt+F7 -- Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Czasami zdarza się coś takiego, że gdy chcę aby uruchomiła się Fedorka to wyskakuje mi taki błąd: To musiałbyś zgłosić w bugzilli → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/ I żeby się zalogować muszę sam przełączyć to tryby graficznego poprzez Ctrl+Alt+F7 Zaktualizować system (pakiet rhgb). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano Listopad 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Zaktualizować system (pakiet rhgb). A skąd wziąc taki pakiecik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 yum update yum yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi