bisz Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 czy da sie zrobić w linuksie obraz płyty bootowalnej na czystym twardym dysku tak, żeby kompa bootować z tego obrazu na dysku twardym? cały problem wynika z tego, że nie mogę bootować kompa z cd-romu bo mi go bios nie widzi, więc musze jakoś wrzucic płytkę bootowalną na dysk, żeby z niego się komp mógł zbootować. jako pomysl przychodzi mi komenda dd gdzie argument skąd wskazac /dev/cdrom a do kąd /dev/hd-jakis dało by rade tą komendą, lub inną, lub czy w ogole jest mozliwe bootowanie czegos co jest dedykowane na plyte z dysku twardego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 iso na dobrą sprawę jest archiwum, nie zbotujesz z tego systemu, ale przeszukaj dział "instalacja systemu", nie pamiętam dokładnie, ale były tam porady jak zainstalować system z iso, które leży na dysku... możesz zbootować kompa z pena? możesz zrobić jeszcze instalację z netu... p. s. co jest dokładnie z tym cd, może jest źle podłączone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi