So-chan Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Mój problem jest dość dziwny. Od jakiegoś czasu dziwnie zachowuje się internet pod moją Fedorą Core 5. Siedzę sobie za routerkiem postawionym na debianie (poza tym jest to serwer samby i apache). Niedawno pojawił się problem który sam nie wiem z czego wynika. Możliwe że wprowadziłem w systemie jakąś zmianę ale nie przypominam sobie jaka mogła to być zmiana. Otóż sprawia to wrażenie jak bym nałożył sobie na fedorze jakiś limit downloadu. Po pewnym czasie net przestaje odpowiadać i nie mogę już nic ściągać/ wysyłać. To samo odnosi się do przeglądania sieci lokalnej i ściągania z niej plików. Gdy probuje pobrać z sieci lokalnej jakiś większy plik sciaganie zatrzymuje sie na kilkudziesięciu megabajtach i stoi twardo (przy próbie sciągnięcią czegoś innego już nawet początek pliku nie chce się pobrać). Problem rozwiązuje zrestartowanie neta przez komendę /etc/init.d/network restart. Ale nie widze większej przyjemności w konieczności wpisywania tej komendy co jakieś 15 minut podczas przeglądania neta. Pewnym jest że nie jest to problem routera ponieważ na tym samym kompie co Fedore mam również Windowsa XP (do grania ma sie rozumieć =]) pod którym bez problemu ściągam pliki z sieci i przeglądam strony. Naprawdę nie jestem w stanie wyobrazić sobie co może powodować ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi