sufli Napisano Listopad 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2006 przyznaje sie na poczatku do tego ze jestem skrajnie poczatkujacym uzytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT ( za to ambitnym ) jakimi poleceniami skompilowac program w vim-ie ? zainstalowałem fpc ale chce pisac w vimie, prosze o nie odsyłanie do google.com bo spedziłem juz sporo czasu na szukaniu i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 W vimie jedynie piszesz kod zrodlowy a dopiero pozniej wychodzisz z vima i w konsoli piszesz fpc (lub ppc386 te nazwy sa wymienne) nazwaplikuzrodlowego Kompilator kompiluje i program gotowy. Polecam wklepac man fpc to dowiesz sie wiecej o opcjach przy kompilacji. Aha i mala rada - zrodla pascala pisz z rozszerzeniem .pas to wtedy fpc bedzie robil program o nazwie jak zrodlo ale bez rozszerzenia .pas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi