BodzioEstarriol Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 mam mały problem.. i nie za bardzo wiem jak sobie z nim poradzić zainstalowałem flash'a i jave ale nadal elementy flash nie są wyświetlane przez firefox2. wyłączyłem na chwilę firewalla i flash działa.. oczywiście nie chce zostać z wyłączony firewallem na FAQ znalazłem coś takiego: Jeśli to wcześniej nie zostało zrobione, idź do "System" > "Administration" > "Security Level and Firewall", wpisz hasło roota i kliknij "ok". W zakładce "SELinux" kliknij na "Modify SELinux Policy", potem na "Compatibility" i zaznacz checkbox przy "Allow the use of shared libraries with Text Relocation". Kliknij "ok". Zrestartuj komputer, żeby wdrożyć nowe ustawienia SELinux. chciałem tak zrobić ale ja nie mam w polityce SELinuxa czegoś takiego jak "Allow the use of shared libraries with Text Relocation" wie ktoś jak wyłączyć blokadę flasha przez firewalla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 jak instalowałeś flasha? z tego co pamiętam wystarczy: yum install flash-plugin (mając skonfigurowane repo macromedia) a pliki powinny mieć konteksty: flashplayer.xpt -> system_u:object_r:lib_t libflashplayer.so -> system_u:object_r:textrel_shlib_t polecam polecenia: ls -lahZ chcon pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioEstarriol Napisano Listopad 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 instalowalem przez yuma, dokladnie tak jak podales, a tych dwóch plików nie moge otworzyc.. wywala mi blad kodowania.. gedit>wywala bledy kodowania kwrite/kate>wywala krzaki w pliku i cos takiego: przy [root@komp2 plugins]# kate flashplayer.xpt OggS-SEEK: at 0 want 60408 got 51136 (diff-requested 60408) OggS-SEEK: at 60352 want 520 got 0 (diff-requested -59832) przy otwarciu przez kate obydwóch plików otwiera mi sie tez plik: micromedia.repo który wglada tak: [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY przerobilem te podane komendy przez dopisanie --help dowiedzialem sie co nieco o nich.. szkoda tylko, ze nie wiem jak je wykorzystac do mojego problemu bo przeciez nie podales ich tak dla zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 bo to są pliki binarne, nie masz ich edytować masz nadać im właściwe, podane wcześniej konkesty przy pomocy polecenia chcon... (jeśli masz inne) a repo macromedii wyglada okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioEstarriol Napisano Listopad 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 aaaaaaaaa w taka strone :P ok zaraz zobacze no teraz wszystko dziala :D nie wiem co zmienilem i jak rozumiec: system_u:object_r:textrel_shlib_t i system_u:object_r:lib_t ale chyba dojde do tego masz jakis pomysl zeby jeszcze mi dzwiek dzialal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi