fanatico Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 [root@localhost MPlayer-1.0pre3]# yum install mplayer Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 macromedia 100% |=========================| 951 B 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Could not retrieve mirrorlist http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlis...6&arch=i386 error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Error: Cannot find a valid baseurl for repo: extras Wytlumaczy mi ktos co jest grane?? Po mojemu nie mam dodanych repozytoriom extras???? Jak ktos moze podal link Bede bardzo wdzieczny , gdyz wiem ze robienie na wlasna reke czesto konczy sie reinstalacja systemu(przynajmniej w moim przypadku jak narazie).tXh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 1) przeciazony serwer , sprobuj pozniej 2) wejdz w /etc/yum.repos.d i otworz repo extras . sprawdz czy nie jest zahashowany baseurl ( znaczek # przed baseurl) elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 [root@localhost yum.repos.d]# yum install mplayer Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/pub/linux/fedora/...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: updates [root@localhost yum.repos.d]# To dostaje po odhaszowaniu w fedora-extras.repo , czyli wnioskuje ze ten serwer jednak jest zajety?? Dziekowac elO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 tak , rzeczywiscie serwerki sa ostatnio troszQ przeciazone '-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Wszystko już śmiga - dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi