fanatico Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Witam - mam problemik - co chwilke mi sie net rozlacza - odpalam kadu -blad - za piec min sie normalnie odpala , odpalam pirwsza lepsza stronke - odpala mi ja 2-3 min - po 1 razie juz jest lepiej albo wcale nie dziala . Tak szczerze to nie mam poijecia co z tym zrobic podpowiedzcie jak zbadac sprawe !! Dziekuje!! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Najpierw napisz o tym, jak ta sieć jest zbudowana, "ifconfig eth0", wszystko co do tej pory próbowałeś zrobić, etc. etc. IPv6 włączony? To mogłoby wyjaśnić wolne działanie, ale rozłączanie to raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Najpierw napisz o tym, jak ta sieć jest zbudowana, "ifconfig eth0", wszystko co do tej pory próbowałeś zrobić, etc. etc. IPv6 włączony? To mogłoby wyjaśnić wolne działanie, ale rozłączanie to raczej nie. [root@localhost ~]# ifconfig eth0 eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0C:6E:A4:68:D3 inet addr:192.168.1.11 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::20c:6eff:fea4:68d3/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:40526 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:29447 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:53641399 (51.1 MiB) TX bytes:2348057 (2.2 MiB) Interrupt:177 Base address:0x2000 IPv6 wyłączony Bawiłem się w ustawieniach , nic konkretnego - rozłączyłem i połączyłem jeszcze raz - pozapisywałem wszystko jeszcze raz , później system-administracja-sieć , tam w urządzeniach sprzętowych wykryłem jeszcze raz adres mac (tu mi zmienił z dużych na małe listerki -nie wiem czy to istotne) , aktywowałem i łączyłem i tak wkółko.Ale dostałem reprymende więc nie zawracam głowy już więcej (przeinstalowałem system) , tylko mam prośbę - niech ktoś mi napisze co to może być , żebym wiedizał na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 inet6 addr: fe80::20c:6eff:fea4:68d3/64 Zaczal bym od tego wlasnie. System Settings>Network>Edit Odznacz "Enable IPv6 configuration for this interface". Reprymende? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Nom tylko że to jest odznaczone Reprymendę? - Takie małe pouczenie - poprostu spieszyło mi się i musiałem to zrobić dzisiaj , ale za dużo chciałem i zacząłem "się dublować" - może to i racja , jestem tylko człowiekiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Heh, to dziwne. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11290&st=0 Sprawdź też ten ifcnf-eth0, czy jakoś tak. Dzięku google znalazłem też to: "Aby wyłączyć IPV6: Jako root, dodaj linię: "alias net-pf-10 off" (bez cudzysłowu) na końcu pliku /etc/modprobe.conf." Musisz poeksperymentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Witam witam Dzięki za cierpliwość , wyłączyłem tzn dodałem ten wpis , będę obserwował - jak coś się zmieni to dam znać!! Puki co to loto mi wspaniale po przeinstalowaniu systemu , może to było coś związanego z wyłączeniem zasilania o którym nie wsopomniałem a które wystąpiło , bo ktoś w bloku się korkami bawił Dzięki za pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi