sammer19 Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Witam, mam pewien problem. Chciałbym dowiedzie się kto w mojej lokalnej sieci sciąga jakieś pliki przez m.in emula itp siec jest strasznie zamulona i przydaloy sie wiedziec komu zwrocic uwage. Proszę o pomoc! Z góry dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Witam, mam pewien problem. Chciałbym dowiedzie się kto w mojej lokalnej sieci sciąga jakieś pliki przez m.in emula itp siec jest strasznie zamulona i przydaloy sie wiedziec komu zwrocic uwage. Proszę o pomoc! Z góry dzięki. Pozdrawiam W zależności ile masz hostów w sieci może być to czasochłonne zadanie. Czy chodzi ci sprawdzenie kto i co ściąga przez internet? Mógłbyś napisać w jaki sposób łączysz się z WANem czy jest to neostrada czy inna usługa.Jeśli neo to można zrobić logowanie do var/log/ppp . Do twojego celu możesz użyć iptraf . Wejdz w configure zaznacz logging on i wejdz w iptraffic monitor. Klawiszem S możesz sortować sobie dane. Później w /var/log/iptraf masz logi adresy ip i inne dane po których możesz zwietrzyć szkodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammer19 Napisano Listopad 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 U mnie w sieci jest okolo 10 osob i mamy DSL 1024 kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi