Kriss Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Hej Mam taki problem. Gdy włącza się system (FC6) i ładują się usługi, wyskakuje napis że nie potrafił znaleźć cpu_freq czy jakos tak, ale że usługę ACPID załadował. Reinstalowałem system ale nadal było to samo. Próbowałem w systemie włączyć sobie ten programik do zmian i wyskoczył mi napis: Zmiana częstotliwości procesora jest nie obsługiwana, błąd w konfiguracji. Jak mogę to naprawić? Aktualizacja kernela coś pomoże? Potrzebne mi to, bo laptop bez tego ciągle pracuje na pełnych obrotach... Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...amp;hl=cpuspeed masz niewlaściwego kernela, https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=211941 przyda Ci sie polecenie rpm -Uvh --replacepkgs --replacefiles nazwa_paczki_z_wlasciwym_kernelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Dzieki!! To zadziałało. Dla potomności opiszę: więc problem polega na złym kernelu, sciagnąłem ze strony fedory wersję dla architektury i686 zamiast i586. Komendą: rpm -Uvh --replacepkgs --replacefiles nazwa_paczki_z_wlasciwym_kernelem Zastąpiłem stary kernel nowym i działa. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssylwester Napisano Listopad 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 A ja mam Athlona XP 2500+, i architekturę kernela i586 i mam ten sam problem. Czy muszę zamienić kernela na i686?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 wypadalo by :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Listopad 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 No ja mam athlona 2400+ a musiałem zmienić, żeby to działało. Więc nie czekaj tylko zmieniaj link do miejsca skąd możesz bezpośrednio ściągnąć nowego kernela: http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/updates/6/i386/ Bo przez yuma to ciężko, będzie próbował od razu go zainstalować, co oczywiście mu się nie uda. Więc lepiej po prostu ściągnąć i poprzez komendę podaną w poprzednich postach zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 juz jest nowy kernel chyba wystarczy zrobic yum update kernel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi