piotr_k Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Witam, Poszukuję odpowiedzi na pytanie jak ustawić sprawdzanie pisownie w Kile 1.9 pod fc5 tak, żeby rzeczywiście sprawdzał pisownię i wyświetlał właściwe litery, a nie jakieś krzaczki (w przypadku polskich). Ustawiałem już różne opcje kodowania, m.in. latin2, cp1250, itd., ale nic. Zmieniałem też kodowanie sprawdzania pisownie w Centrum sterowania i też nic. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 ja używam do sprawdzania aspella, mam na sąsiednim desktopie konsolke i tam sobie sprawdzam aspell -c plik_tex p. s. nie powinieneś mieć kodowania utf-8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 Kile używa ispella do sprawdzania pisowni a kodowanie ustaw na utf8 bo takie jest domyślnee fc. Jak masz dokument zrobiony na innym systemi to użyj plconv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi