Muniek1 Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Witam, mam dość dziwny problem z polskimi znakami. Otóż gdy chcę napisać polski znak z wielkiej litery kombinacją klawiszy SHIFT(pierwszy)+Alt+l nie pisze nic lub znak pojawia się dopiero po drugim naciśnięciu klawisza "l". W Open Office gdy staram się postawić znak tą metodą głośniczek płyty głównej bije jednym dźwiękiem i gdy ponowie próbę znak się pojawia lub L dużą literą. Ale gdy użyje konfiguracji klawiszy Alt(pierwszy)+SHIFT+l już jest poprawnie. Jednak jestem przyzwyczajony do tej pierwszej metody. Prosił bym o rady. Z góry duże podziękowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Mam dokładnie ten sam problem, staje się on coraz bardziej dokuczliwy. Z resztą nie tylko to. Często klawiatura sama zmieniała sobie ustawienia. Nie grzebiąc nic w konfiguracji miałem przy każdym starcie losowanie czy tym razem będzie działał klawisz win. W końcu wrzuciłem w autostart kde komendę "setxkbmap -model pc104 -layout pl -variant basic" i klawisz win działa. Problem z kolejnością shift+alt został. Takie cyrki z klawiaturą zaczęły się po aktualizacji do FC6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 był już chyba podoby temat wciskaj najpierw alt potem shift potem klawisz mam to samo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. @bender88 ja instalowałem system na czysto więc nie martw się że stało się to aktualizacji. Ciekawe kiedy problem zostanie naprawiony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi