Hubertus Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 Heja!! Przesiadłem sie z FC5 na FC6 64-bit i wsyztko było by ok, gdyby nie nowe repo Livna, wiecznie nie ma połączenia z serwerami np.: Pobranie http://mirrors.kernel.org/fedora/extras/6/.../primary.xml.gz nie powiodło się --> [Errno 4] Socket Error: timed out Trying other mirror. a mam neo 512kb/s (za wolne łacze to nie jest) albo przy aktualizacjach np.: Błąd testu transakcji file /usr/lib64/libhpip.so.0.0.1 from install of hpijs-1.6.10-1.fc6.4 conflicts with file from package libsane-hpaio-1.6.7-4 livne zainstalowałem tak: rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-6.rpm a ha i dlaczego są pakiety podwójne np. kdebase i386 oraz kdebase x86_64 wiekszość i386 nie chce sie instalować i wywala błędy, a x86_64 raczej idą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 też tak czasem mam jak są serwery przeciązone. Wyskakuje mi komunikat ze jest timeout albo nie chce pobrac jakiegos pakietu bo "coś". Spróbuj może później... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6taurus Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 Heja!! Przesiadłem sie z FC5 na FC6 64-bit i wsyztko było by ok, gdyby nie nowe repo Livna, wiecznie nie ma połączenia z serweram a z ciekawosci zapytam FC5 update na FC 6 cz instalka na czysto ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubertus Napisano Listopad 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 czysta instalacja świeżego systemu z DVD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubertus Napisano Listopad 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 Rozwiązane!! A no tak, jestem ofiarą wszystkiego co GUI, czyli dla własnej wygody poleciałem yumexem po update, a jak zwykle spisał sie tylko yum bezbłędnie, wszystkie paczki poszły pięknie przez: yum upgrade niestety człek przyzwyczajony do klikania mychą, a nie klepania w terminalu ;P. Jestem już setnym przykładem, że yumex sie nie spisuje do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi