goldenSo Napisano Listopad 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 Witam, Musze skompilować : libogg, libvorbis oraz reszte potrzebną do odpalenia mp3splt w trybie nie-konsolowym. Po wpisaniu configure zawsze po kilku linijkach wita mnie "configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH ". Ktoś może powiedzieć o co chodzi, tylko prosze nie odpowiadać że o kompilator - tyle zdania rozumiem, jak sie wyzbyć tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Sorry kolego ale użyj takiej magicznej strony http://google.pl W pierwszym wyniku (na polskich stronach) jest podpowiedź. Zanim zadasz pytanie, postaraj się poszukac rozwiązania samemu. Po pierwsze więcej się nauczysz, po drugie oszczędzisz nasz czas. Pozdrawiam P.S.: Jako zapytanie wrzuć: configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldenSo Napisano Listopad 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Googli umiem i lubie używać, min dzięki nim udało mi sie zainstalować obsługe mp3 w Amaroku. Nie wpadłem jednak na to że można wkleić całe zapytanie, jestem narazie mało zaawansowany w (_linuxie_ → Linuksie) ORT. A pamiętam że jakieć gcc i biblioteki instalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi