fanatico Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Witam - mam problemik z tą oto usługą - mianowicie nie wiem jak ją wyłączyć i czy mogę ją wyłączyć(chciałbym ponieważ przy starcie pokazuje jako FAILED) . Jeżeli chodzi o google to to znam takie wyjście , tylko że nie zawsze pomaga , dlatego pisze tutaj Czytałem podanego wcześniej posta i wywnioskowałem coś takiego : chkconfig --level 5 HPSSD off i dostaje : błąd podczas odczytywania informacji o usłudze HPSSD: Nie ma takiego pliku ani katalogu Domyśliłem się że to ma związek z drukarkami HP(chyba ) , a ja takową posiadam i nie wiem czy mogę ją wyłączyć , a jak już mogę to jak to zrobić??Z góry dzięki za pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Z góry przepraszam że sam odpowiadam , ale właśnie doczytałem - przeważnie tak sie u mnie dzieje że jak o cos zapytam to zaraz po tym znajdę odp Chodziło tylko o zmiane z .:1 (nie pamiętam czy to tak było bi szybko skasowałem) na 127.0.0.1 w /etc/hosts Może kiedyś się komuś przyda !! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 System ---> Administracja ---> Services Tu możesz wyłączyć. To jest do drukarek HP, pisałeś że masz taką, ale skoro działa mimo tego że ta usługa się nie odpala, to zaznacz by nie startowała z systemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 System ---> Administracja ---> Services Tu możesz wyłączyć. To jest do drukarek HP, pisałeś że masz taką, ale skoro działa mimo tego że ta usługa się nie odpala, to zaznacz by nie startowała z systemem. Nom właśnie o to chodzi że w System-Administracja-Services nie ma a po zmianie tego wpisu jest ok w sensie że nie pokazuje mi tej usługi jako FILED , bo wcześniej tak było . Po zmianie jest jako OK , a jeżeli chodzi o problemy z drukarką to posiadam takie - nie drukuje - dosłownie - niby wysyła do bufora wydruku , ale na tym się kończy - może jakaś podpowiedż??Drukarka jest na pewno sprawna fizycznie - model HP Photosmart 7760 tHx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi