strongman25 Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 mam problem serwer wpuszcza mnie do środka ale zasobów przeglądać niepozwala w czym problem [global] workgroup = CENTRUM netbios name = FERRODO server string = fedora security = SHARE log level = 3 log file = /var/log/samba/%m.log max log size = 50 max xmit = 65535 socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=16384 SO_RCVBUF=16384 printcap name = cups os level = 99 preferred master = No local master = No domain master = No read only = No guest ok = Yes [printers] path = /var/spool/samba create mask = 0700 printable = Yes browseable = No [ferrodo] path = /home/ferrodo/ create mask = 0777 directory mask = 0777 guest only = Yes guest ok = yes i wyskakuje mi taki tekst \\Ferrodo\ferrodo nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu. Żaden dostawca sieciowy nie zaakceptował podanej ścieżki sieciowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladakov Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Dprawdz prawa do folderu. Sprawdz czy SELinux masz wlaczony. pozdrawiam wladakov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strongman25 Napisano Listopad 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 ok działa dzięki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi